free download 78 travel guides written by experts

One Charles de Gaulle a primit certificarea „Green Homes” din partea Romanian Green Building Council

După ce anul trecut One Herăstrău Park devenea primul complex rezidențial din București certificat „Green Homes”, anul acesta un alt proiect important dezvoltat de One United Properties – One Charles de Gaulle – primește certificarea „green” din partea Romanian Green Building Council.

One Charles de Gaulle este un proiect rezidențial exclusivist situat în cartierul Primăverii, la două minute de parcul Herăstrău. Acest complex premium beneficiază de un design contemporan elegant, cu finisaje de o înaltă calitate, la care se adaugă avantajele clădirilor verzi și eficiența energetică superioară, o caracteristică a proiectelor semnate One United Properties.

GH Certification One Charles de Gaulle

Certificatul „Green Homes” acordat de Romanian Building Council pentru One Charles de Gaulle vizează alinierea la cerințe specifice, precum: materiale sustenabile, materiale cu amprentă redusă de carbon, sisteme și instalații eficiente energetic, cu grad de poluare redus, calitate a mediului interior mai sănătoasă pentru ocupanți prin finisaje cu compuși organici volatili apoape de zero, o amplasare strategică în proximitatea a numeroase facilități și mijloace de transport în comun, eficiență energetică superioară a clădirii, aplicarea unor măsuri de prevenire și reducerea poluării în etapa de execuție, care a implicat inclusiv sortarea deșeurilor on site, clădirea fiind prezentată ca un model de bune practici, apreciată inclusiv de Comisia Europeană (detalii aici).

Ansamblul rezidențial de lux One Charles de Gaulle include 33 de unități locative distribuite în două cladiri, însumează o suprafață construită de 8.000 mp, inclusiv subsol, spații tehnice și spații comune, cu o suprafață locuibilă de 4.000 mp. One Charles de Gaulle are un design interior spectaculos semnat de Lemon Interior Design.

„Încă de la început ne-am dat seama că One Charles de Gaulle beneficiază de toate coordonatele pentru a fi cel mai exclusivist proiect rezidențial din București și chiar din România. Pe lângă poziționarea într-o zonă istorică exclusivistă, regimul mic de înalțime și arhitectura și designul de top, la atributele acestui proiect adăugăm acum și certificarea „green” primită din partea Romanian Building Council. Este încă o recunoaștere a preocupării constante pe care o avem pentru clădiri eficiente, sănătoase, durabile, care anticipează nevoile clientului, dar și ale mediului. Toate proiectele One United Properties se aliniază cerințelor de certificare green, iar bunele practici de sustenabilitate pe care le implementăm contribuie la promovarea performanței de mediu pentru sectorul imobiliar”, a declarat Beatrice Dumitrașcu, VP Residential Sales One United Properties.

Compania One United Properties își concentrează permanent eforturile pe dezvoltarea unor proiecte imobiliare sustenabile, pe schimbarea aspectului cartierelor în care activează prin inovație, arhitectură, design, locuri de relaxare și recreere, preocupare pentru mediu. Inovația la nivelul clădirilor ridicate de One United se regăsește în utilizarea de materiale de construcții sustenabile, reducerea efectului de insulă de căldură prin elemente de acoperiș deschis la culoare și terase înierbate, optimizarea consumului de apă prin irigații eficiente, conectate la sisteme smart de BMS, eliminarea poluării luminoase, soluții de operare sustenabilă a clădirii etc. Compania One United Properties are multiple premii obținute pentru sustenabilitate, arhitectură și design, eficiență energetică, precum și pentru calitate în execuția lucrărilor de la diverse organizații din domeniu, precum SEE Europa Property, Forbes, Construction & Investment Journal (CIJ), ROGBC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *