free download 78 travel guides written by experts

Omega 3, esential pentru sanatatea noastra

O serie de studii recente au demonstrat efectul pozitiv al acizilor graşi Omega 3 în poliartrita reumatoidă, precum şi efectele impresionante asupra sănătăţii aparatului cardiovascular şi o reducere semnificativă a riscului general de îmbolnăvire. E bine să ne reamintim că, în general, poliartrita reumatoidă este însoţită şi de probleme cardiovasculare. Astfel, în cazul poliartritei reumatoide active, un aport suficient de Omega 3 poate echivala cu ameliorarea simptomatică indusă de tratamentul cu antiinflamatoare nesteroidiene.

De altfel, este bine cunoscut faptul că anumite populaţii, precum cele din Japonia, din Islanda, eschimoşii sau cei din regiunea mediteraneană, care consumă mult peşte bogat în Omega 3, se îmbolnăvesc mai rar de inimă. În plus, cercetările arată că Omega 3 joacă un rol esenţial în păstrarea bunei dispoziţii şi a sănătăţii, astfel că aceşti acizi graşi polinesaturaţi au fost numiţi şi "elixirul fericirii". Acţiunea benefică a acizilor graşi Omega 3 se extinde însă asupra unei categorii mult mai largi de afecţiuni, ei fiind esenţiali pentru buna funcţionare a întregului organism.

Importanţa acizilor graşi Omega 3, numiţi şi esenţiali, se explică şi prin faptul că, alături de Omega 6, fac parte din structura membranelor tuturor celulelor din corp, iar acidul gras DHA constituie 60% din creierul uman. În acelaşi timp, faptul că organismul nostru nu-i poate sintetiza singur, iar alimentaţia noastră curentă este mereu mai săracă în Omega 3 ne explică de ce carenţa de Omega 3 devine mereu mai frecventă şi mai severă, conducând la o continuă degradare a stării noastre de sănătate.

Este, de asemenea, important de ştiut că acizii graşi Omega 3 blochează producţia enzimei care distruge cartilajul în cazul osteoartritei şi a poliartritei reumatoide. În acelaşi timp, efectul antiinflamator face ca pacienţii cu artrită să aibă mai puţine dureri şi să se reducă nivelul de umflături şi de anchilozare.

Produsul Omega-3 şi Glucozamină de la Lysi îmbină efectele benefice ale acizilor graşi Omega 3, EPA şi DHA, cu cele ale sulfatului de glucozamină şi ale sulfatului de condroitină şi cu cele ale vitaminei C şi E, obţinându-se astfel o eficienţă excepţională în tratarea articulaţiilor, oferind o protecţie sporită cartilajelor. Se obţine, astfel, atât o reducere a inflamaţiei şi a durerii articulare, cât şi o stimulare a formării colagenului şi o refacere a cartilajelor.

Preţ: 75 lei (90 unităţi). Se găseşte în farmacii, în magazinele cu produse naturiste şi pe www.sagasanatate.ro.

Bucuresti, 02.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *