metalshow

Ogilvy lucreaza la imaginea Micului Paris

Pentru ca duc dorul Micului Paris (chiar daca nu l-au "trait" direct, nemijlocit) si pentru ca sunt de parere ca nu se poate merge inainte fara cultivarea a ceea ce ne-a ramas valoros din trecut, cei de la Ogilvy au decis sa se alature echipei conduse de arhitectul Serban Sturdza in efortul de a restaura cladirile-monumente arhitectonice ale Bucurestilor de altadata. Cum era firesc, au inceput cu ce le este cel mai aproape: cladirea in care muncesc zi de zi. Si au pornit de sus, restaurand podul, poate cea mai frumoasa parte a stabilimentului care de-acum va gazdui departamentele de creatie si DTP ale agentiei. 

Lucrarile  de  restaurare  a  imobilului din strada Grigore Alexandrescu 86 (sediul  in  care Ogilvy isi desfasoara activitatea inca din anul 1999), au fost  demarate  in luna mai a acestui an, recent fiind incheiata amenajarea mansardei, un spatiu nevalorificat care fusese lasat in paragina.

Din aceasta saptamana, intreaga echipa de creatie de la Ogilvy, impreuna cu departamentele  de  productie  si DTP, isi muta birourile in podul proaspat restaurat.

Datorita  cresterii  considerabile  a  echipei  Ogilvy din ultimii doi ani, spatiul  de  lucru  disponibil  devenise  insuficient, asa incat conducerea companiei a cautat solutii pentru acomodarea cat mai eficienta a intregului colectiv.  Intrucat  personalitatea  vilei  se  imbina  perfect cu valorile Ogilvy,  nu  s-a  pus problema mutarii intr-un alt imobil, rezolvarea fiind ata   de   restaurarea  podului,  folosit  pana  atunci  drept  spatiu  de depozitare.

Originalitatea  noului  spatiu de lucru si atmosfera calda pe care acesta o emana,  datorate  folosirii  abundente  a  lemnului  si  numarului  mare de ferestre, ofera creativilor grupului Ogilvy un mediu de lucru stimulativ si prietenos, cu un usor parfum de boemie interbelica.

“Restaurarea podului sediului nostru si transformarea sa intr-un spatiu de munca  unic  si extrem de inspirational pentru echipa de creatie a Grupului Ogilvy  reprezinta  doar  unul  dintre  pasii  ce demonstreaza angajamentul managementului  fata de intreaga echipa a Grupului”, afirma Manuela Necula, Head of Country Ogilvy Group Romania.

Pentru  aceasta  lucrare,  Ogilvy a colaborat cu arhitectul Serban Sturdza.

Presedinte  al Ordinului Arhitectilor din Romania incepand din 2002 si fost presedinte al Uniunii Arhitectilor din Romania (1999 – 2002), Seban Sturdza a  dezvoltat  pe  parcursul  a  30  de ani de cariera numeroase proiecte de restaurare  si  urbanism,  cel mai recent fiind cel de reabilitare urbana a traseelor  culturale  bucurestene  –  etapa  I  – PUZ “Traseu cultural Str. Episcopiei, Str. Pictor A. Verona, Gradina Icoanei” (2005).

Bucuresti, 13.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *