metalshow

PowerVault RD1000 de la Dell

Dell a anunţat lansarea unei game de soluţii de stocare dedicată IMM: PowerVault™ RD1000, un dispozitiv portabil de stocare pentru salvarea copiilor de siguranţă şi recuperarea de date, şi seria de produse Dell | EMC® CX UltraScale®, create pentru a veni în întâmpinarea nevoilor crescânde de stocare ale companiilor, prin furnizarea avantajelor tehnologiei iSCSI (Internet – Small Computer System Interface), care utilizează un standard bazat pe IP pentru conectarea eficientă a dispozitivelor de stocare de date.

 

PowerVault RD1000 – Soluţii de stocare simple şi accesibile pentru companiile de toate dimensiunile

PowerVault RD1000 îmbină cele mai bune atribute ale mediilor de stocare disc şi bandă – uşurinţa în utilizare, portabilitatea, durata mare de stocare şi costul redus al benzii, pe de o parte, şi vitezele mari de transfer, accesul direct la fişiere, fiabilitatea datelor şi capacitatea transparentă de creştere a discului, pe de altă parte. Cu o greutate similară cu cea a unui telefon mobil, PowerVault RD1000 este un dispozitiv robust, având un design exterior rezistent şi un dispozitiv intern de absorbţie a şocurilor, pentru protecţie în caz de accidente.

„Clienţii ne solicită soluţii de stocare simple, performante şi accesibile din punct de vedere financiar. PowerVault™ RD1000, care îmbină viteza unui hard disk cu portabilitatea mediului bandă, oferă toate aceste avantaje”, a declarat Paul Kaeley, Head of Storage, Dell EMEA. „PowerVault RD1000 este un produs care va bulversa segmentul de bază al pieţei produselor de bandă, datorită vitezei, capacităţii şi costurilor atrăgătoare pe care le oferă.”

PowerVault RD1000 este disponibil atât în configuraţii externe (conectare prin USB), cât şi în configuraţii interne (ataşare SATA); ambele configuraţii pot fi instalate cu uşurinţă de către client şi oferă posibilitatea planificării de stocări de siguranţă lunare, săptămânale sau chiar zilnice – prin intermediul unei interfeţe intuitive.

Caracteristici principale
·    Trei variante de capacitate – 40 GB, 80 GB şi 120 GB
·    Rată de transfer de 30 MB/sec – reduce timpul tradiţional de realizare a copiilor de siguranţă în mediu bandă, de la câteva ore la câteva minute
·    Recunoaştere instantanee de către sistemele de operare Microsoft® Windows® – transferuri comode de fişiere, prin "drag and drop"

Utilizări
·    Realizare de copii de siguranţă locale – datele de maximă importanţă pot fi protejate şi/sau arhivate rapid şi uşor
·    Transferul de date de pe un computer pe altul sau către birouri aflate la distanţă
·    Protejarea şi arhivarea datelor în afara sediului companiei – ideal pentru organizaţiile mici şi mijlocii, pentru grupurile de lucru cu membri aflaţi în puncte geografice diferite şi pentru birourile din afara sediului central
·    Recuperarea datelor în caz de dezastre – pentru clienţii care îşi doresc o soluţie de backup care să ofere funcţiile familiare ale hard drive-urilor conectate direct, prin USB ("plug and play")

Portofoliul de soluţii de stocare Dell | EMC® CX UltraScale®  – gamă largă de opţiuni, costuri şi complexitate reduse

Dell a anunţat, de asemenea, optimizarea a două modele din portofoliul său de stocare de 4 Gbit Dell | EMC CX UltraScale, aparţinând segmentului de mijloc al pieţei. Astfel, Dell le oferă acum clienţilor săi posibilitatea de a utiliza pentru sistemele lor de stocare atât protocolul Fibre Channel, cât şi protocolul iSCSI. Posibilitatea de a combina aceste protocoale în interiorul unui singur tablou de stocare (array) permite reducerea semnificativă a costului şi a complexităţii pentru clienţii care beneficiază de conectarea serverelor din afara sediului la infrastructura de stocare.

Protocolul iSCSI funcţionează pe baza reţelelor Ethernet existente, aceste reţele fiind utilizate pe scară largă şi fiindu-le extrem de familiare clienţilor. Astfel, iSCSI oferă o soluţie de stocare mai eficientă din punct de vedere financiar decât Fibre Channel pentru conectarea serverelor Dell PowerEdge™ la soluţiile de stocare Dell | EMC®.

„iSCSI este o componentă-cheie a strategiei Dell de a pune rapid la dispoziţia unui număr mai mare de clienţi beneficiile stocării în reţea – prin furnizarea de soluţii de stocare simple, accesibile şi performante", a adăugat Paul Kaeley.
Opţiune iSCSI pe modelele Dell | EMC CX3-20 şi Dell | EMC CX3-40

Seria Dell | EMC CX UltraScale este concepută pentru a veni în întâmpinarea nevoilor crescânde de stocare ale clienţilor şi oferă o arhitectură completă de 4 Gbit, furnizând capacitate dublă de stocare şi o creştere semnificativă de performanţă faţă de seria precedentă Dell | EMC CX.

Caracteristici Dell | EMC CX3-20 şi CX3-40
·    Dell | EMC CX3-20c: Cel mai accesibil şi cel mai compact model din seria CX3 – se completează perfect cu platformele de virtualizare de la Dell, precum PowerEdge™ 6950. Sistemul oferă conexiuni gazdă de 4 Gbit, care asigură suport pentru până la 128 de gazde HA (conectare duală) sau perechi de servere cluster şi până la 120 de drive-uri de disk, pentru o capacitate totală de până la 59 TB.
·    Dell | EMC CX3-40c: Utilizabil în centrele de date imediat după achiziţionare, produsul oferă suport pentru o capacitate de până la 118 TB şi este conceput pentru o consolidare de stocare de până la 256 de gazde. CX3-40 furnizează performanţe foarte bune la utilizarea cu sarcini de procesare de tip „mesaje” sau OLTP (online transaction processing). În plus, produsul se pliază perfect pe cerinţele crescânde ale clienţilor privind replicarea şi recuperarea (de date) bazate pe stocarea sub formă de tablou (array).
·    Datorită posibilităţilor de personalizare încă din fabrică, clienţii Dell îşi pot comanda servere Delll PowerEdge compatibile SAN exact în configuraţiile pe care şi le doresc, putând alege dintr-o gamă largă de carduri HBA (host bus adapter) Fibre Channel şi carduri de interfaţă cu reţeaua compatibile iSCSI, instalate şi testate în fabrică – astfel, se „economisesc” mai multe etape ale instalării SAN.
·    Dell simplifică managementul centrelor de date, oferind posibilitatea monitorizării unificate a dispozitivelor de server şi a celor de stocare, prin intermediul Dell IT Assistant. Astfel, la configurarea stocării prin aplicaţia EMC Navisphere®, utilizatorii îşi pot realiza toate sarcinile prin intermediul unei singure ferestre.

Dell îşi ajută clienţii să profite la maximum de investiţiile în tehnologie

Dell continuă să ofere un pachet curpinzător de servicii. Odată cu lansarea acestor produse, Dell îşi extinde suportul oferit clienţilor, prin lansarea de servicii de mentenanţă SAN disponibile în întreaga lume, care permit creşterea gradului de protecţie a investiţiei realizate de client. Acest serviciu – Dell | EMC® Maintenance – este conceput pentru a le furniza clienţilor performanţă şi disponibilitate sporită, în condiţiile menţinerii permanente „la zi” a reţelelor SAN.

PowerVault™ RD1000 va fi disponibil începând de luna aceasta, la un preţ de 249 EUR pentru varianta de bază (40 GB, extern). Această sumă nu include taxele şi nici costul livrării. Dell | EMC CX3-20C şi CX3-40C sunt deja disponibile, la preţul de 19.229 EUR, respectiv 45.369 EUR. Aceste sume nu includ taxele şi nici costul livrării.

Bucuresti, 13.11.2006 

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *