Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Oare cine s-a „Nascut iarna” la Teatrul Foarte Mic?

Teatrul Mic vă invită vineri, 7 decembrie, ora 19:00, în sala Teatrului Foarte Mic, la premiera oficială a spectacolului Născut iarna de Jez Butterworth, în regia lui Radu Dragomirescu. Într-o atmosferă austeră, undeva în sudul Angliei, într-o cabană dărăpănată, un bărbat îşi ascute toporul. Apoi o strigă pe Dolly. Cine este ea, cât este de importantă pentru domnul West şi dacă va veni până la final, rămâne să aflăm împreună.

Piesa autorului american Jez Butterworth a fost scrisă în 1996, iar primul spectacol a fost montat în 2006, la Royal Court în Londra. Aerul misterios al unei lumi populate de indivizi cu biografii încâlcite apasă constant asupra acţiunii. Născut iarna poate fi încadrată fără nicio eroare undeva între Petrecerea şi Îngijitorul lui Harold Pinter. Personajele colorate par că ni se dezvăluie încetul cu încetul ca foile de ceapă, însă adevărata lor raţiune de a fi rămâne în suspans până la final, când aflăm de fapt cine este cine şi ce este ce. Chiar şi aşa, iţele nu se descurcă în toatalitate, iar piesele puzzle-ului ne rămân nouă, spectatorilor, la îndemână, spre a fi potrivite. Realitatea de suprafaţă ascunde mereu înţelesuri subtile, nimic nu este ceea ce pare, iar măştile nu cad niciodată definitiv.

Cristian Iacob, Radu Zetu, Avram Birău, Viorel Cojanu şi Claudia Prec joacă pe muchie de cuţit; în permanenţă replica este căptuşită de un gând ascuns pe care îl intuim şi exact atunci când credem că i-am deconspirat, adevărul ne scapă printre degete. Amănuntele sunt foarte importante şi atenţia ne este testată la fiecare pas. Un cuvânt, un gest, o privire sau o reacţie declanşează un tobogan de evenimente, iar în spatele lor se ascunde cheia către tabloul complet al poveştii. În decorul sugestiv semnat de Iulian Bălţătescu, pe acordurile grave ale muzicii care completează atmosfera, cinci destine se întâlnesc undeva în ţinuturile stâncoase din Dartmoor.

Vă aşteptăm vineri, 7 decembrie, la ora 19:00, la Teatrul Foarte Mic pentru a primi piesele unui joc de-a viaţa şi moartea, pe care să le asamblaţi cu inventivitate, umor şi inteligenţă!

Născut iarna
de Jez Butterworth
Cu: Cristian Iacob (West), Radu Zetu (Wally), Avram Birău (Draycott), Viorel Cojanu (Patsy), Claudia Prec (Lue)
Regia: Radu Dragomirescu
Scenografia şi Light designul: Iulian Bălţătescu

Durata 1h 45min (fără pauză)

Bucuresti, 30.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *