free download 78 travel guides written by experts

O noua aparitie la Editura LEDA: „Vraja iernii” de Helen Dunmore

Editura LEDA, imprint al Grupului Editorial Corint, anunţă apariţia cărţii Vraja iernii de Helen Dunmore, roman distins cu Orange Broadband Prize for Fiction, ediţia inaugurală.

“O poveste extrem de captivantă, scrisă atât de frumos, încât de multe ori îţi taie respiraţia.” (Observer)

Traducere din limba engleză de Laurenţiu Dulman
Format: 13X20 cm
Preţ: 39,90 lei, 400 pag.

O iubire blestemată tulbură destinul a doi fraţi — un roman scris parcă de Emily Brontë

Catherine şi fratele ei Rob nu cunosc motivul pentru care au fost părăsiţi de părinţi. Casa bunicului lor, “omul de nicăieri”, devine pentru ei un loc de refugiu, în care se ascund de teroarea secretelor de familie. În timp ce lumea din jurul lor se îndreaptă spre război, dragostea fraternă dintre ei devine tot mai periculoasă, trecând dincolo de limitele permise. Se naşte o pasiune interzisă, care va avea consecinţe tulburătoare…spulberând brutal vraja iernii…

„Puţine romane reuşesc să-l tragă de mânecă pe cititor încă de la prima propoziţie, dar Vraja iernii sigur e unul dintre ele.” (Houston Chronicle)

„Imagistica somptuoasă a romanului pendulează între iernile aspre şi dezolante pe care Cathy le adoră şi verile toride care o învăluie în parfumul greu al trandafirilor, stârnindu-i amintiri dureroase…Un roman scris cu mult talent.” (Sunday Express)

HELEN DUNMORE, romancieră, poetă şi autoare de cărţi pentru copii şi adolescenţi, s-a născut în 1952, la Yorkshire, într-o familie numeroasă. A urmat cursurile Universităţii din York şi, după absolvire, s-a mutat în Finlanda, unde a predat limba engleză.

A debutat în 1983 cu volumul de poezii The Apple Fall. După mai bine de un deceniu, în 1994, a publicat primul său roman, Zennor in Darkness, pentru care i s-a acordat, în acelaşi an, McKitterick Prize. După alte titluri de succes, dintre care amintim Burning Bright (1994) şi Talking to the Dead (1996), în 1996, a fost distinsă cu Orange Prize pentru romanul Vraja iernii.

Bucuresti, 28.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *