Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

O masă de Paşte pentru oamenii străzii

De 8 ani, oamenii strazii primesc saptamanal o masa calda

Astăzi, de la ora 18:00, la Gara de Nord, 250 de oameni nevoiași din capitală vor beneficia de o masă specială de Paşte și de pachete cu ajutoare. Acţiunea face parte din campania umanitară „O şansă caldă”, care a împlinit 8 ani de activitate.

„Sărbătoarea Paştelui e un prilej de apropiere şi ne îndeamnă să întindem o mână aproapelui nostru. Şi în acest an, vom ajuta 250 de oameni, dintre care cei mai mulţi sunt copii, să aibă sărbători mai frumoase. Cu sprijinul neprețuit al partenerului nostru, Kaufland România, şi al tuturor colaboratorilor noştri, vom reuși să facem fericiți mult mai mulți oameni ca de obicei, împărțind pachete în două locații”, spune Gabriel Ciobotaru, Preşedintele Asociaţiei Şansa Ta.

Asociatia Sansa Ta logo

Cu sprijinul partenerilor Kaufland România, și Ospătăria de Sus, Asociația Șansa Ta va oferi câte o porție de mâncare caldă și pachete oamenilor străzii și celor care au nevoie de ajutor, atât în zona Gării de Nord, cât și la centrul social din comuna Bilciureşti, Dâmboviţa (pe 22 aprilie). Pechetele, ce conțin alimente, dulciuri, produse igienico-sanitare şi obiecte vestimentare, vor fi distribuite persoanelor fără adăpost, familiilor sărace cu mulți copii și bătrânilor nevoiași.

Campania „O şansă caldă” este deja un proiect cu tradiţie la Gara de Nord. O dată pe săptămână, voluntarii Şansa Ta împart celor săraci mâncare caldă, pâine, fructe, conserve şi obiecte vestimentare. De cele mai multe ori, la Gara de Nord vin şi cadre medicale care oferă ajutor specializat, acordând asistenţă celor prezenţi. În mai multe cazuri, oamenii întâlniţi aici şi-au pierdut actele sau nu au deţinut niciodată documente de identificare, aşa că Asociaţia Şansa Ta îi ajută să obţină o identitate oficială.

De-a lungul anilor, „O şansă caldă” a adunat parteneri de încredere care au susţinut campania. Chef Nicolai Tand găteşte pentru oamenii străzii ori de câte ori are ocazia, iar elevii de la mai multe şcoli generale din Bucureşti şi studenţii s-au oferit voluntari, în numeroase rânduri, pentru a împărţi hrană celor în nevoie. Campania „O şansă caldă” a fost premiată la Gala Societăţii Civile cu locul I.

Toți cei care pot sprijni astăzi această acțiune, prin donații sau prin prezență, sunt invitați să se adreseze Asociației Şansa Ta, la datele de contact de mai jos.

Alături de „O şansă caldă”, Asociaţia Şansa Ta derulează multe alte proiecte în sprijinul comunităţii precum „Zâmbetul din cutie” (cadouri de Crăciun, împachetate în cutii de pantofi, oferite copiilor nevoiaşi), „Voluntar pentru sănătate” (controale medicale gratuite), „Rechizite pentru viitorul tău” (rechizite şi ghiozdane oferite copiilor săraci sau celor din centre de plasament) sau „Să construim speranţe împreună” (construirea de case pentru familiile sărace). Asociaţia Şansa Ta a inaugurat în 2015, la Buftea, o sală de calculatoare, unde își propune să alfabetizeze digital peste 100 de copii proveniți din familii sărace, şi în 2016, în judeţul Dâmboviţa, un „conac social” unde găzduieşte şi educă copii orfani sau lipsiţi de posibilităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *