free download 78 travel guides written by experts

O carte cu si pentru suflet- Paladinul sufletelor

Cea mai noua aparitie in colectia SFFH, categoria Fantasy la editura Tritonic este cartea “Paladinul Sufletelor” de Lois McMaster Bujold.

Romanul vine in continuare la Blestemul Chalionului, actiunea plasandu-se la trei ani dupa intamplarile din prima carte a seriei. Centrul romanului este reprezentat experientele religioase din timpul pelerinajului vaduvei Ista, totul  transformandu-se insa intr-o aventura supranaturala si periculoasa. Lucrarea a castigat in 2004 premiile Hugo si Nebula pentru cel mai bun roman si locul I pentru cel mai bun roman fantasy la Locus Poll Award.

Lois McMaster Bujold s-a nascut in Columbus, Ohio, in 1949. Din 1995 traieste in Minneapolis, Minnesota. A inceput sa citeasca SF la noua ani si a scris primele texte inainte de a intra la liceu. A scris primul roman (Shards of Honor) in 1983, iar in urmatorii doi ani inca doua (The Warrior’s Apprentice si Ethan of Athos), pe care le-a trimis unor edituri din New York. in 1984 a vindut prima povestire la Twillight Zone Magazine. in octombrie 1985 Baen Books i-a cumparat toate cele trei romane, pe care le-a publicat in 1986. Cel de-al patrulea roman, Falling Free, i-a fost publicat in serial de Analog Magazine (1987 – 1988) si i-a adus primul premiu Nebula, in 1989. Pe al doilea l-a cistigat in anul urmator, pentru nuvela „The Mountains of Mourning“ (care i-a adus si Premiul Hugo in 1990). Este foarte cunoscuta datorita seriei Miles Vorkosigan, inceputa in 1986, din care a publicat pina in prezent 12 romane. in 2006 a inceput o nua serie, Sharing Knife, din care a publicat Beguilement.

Bucuresti, 14.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *