free download 78 travel guides written by experts

Realitatea-Catavencu instaureaza “Cod Verde”

Grupul de presă Realitatea-Caţavencu instaurează Cod Verde, devenind astfel primul trust media care se implică responsabil şi programatic în politicile de mediu. O dată pe lună, toate produsele jurnalistice ale grupului vor arbora culoarea verde, în diferite elemente grafice specifice şi vor rezerva un spaţiu editorial consistent temelor legate de împăduriri şi oprirea defrişărilor, de reducerea poluării şi salvarea ariilor protejate, de surse alternative de energie şi stoparea deşertificării României. În această lună, instaurăm Cod Verde în ziua de 17 octombrie.

Cod Verde este rezultatul unei atitudini consecvente a grupului de presă de a promova un jurnalism de calitate, orientat tot timpul spre marile teme de pe agenda românilor care ne sunt telespectatori, cititori, ascultători. Cod Verde instaurat de Realitatea-Caţavencu îi va aduce alături pe jurnaliştii grupului şi pe toţi românii care se simt, la rândul lor, revoltaţi şi responsabili, care vor şi pot să preia iniţiativa şi să se constituie într-o comunitate a celor ce iubesc pur şi simplu România. Zecile de mii de mesaje ale cititorilor, telespectatorilor sau ascultătorilor noştri dovedesc, în fiecare zi, că suntem foarte mulţi cei cărora le pasă.

Cod Verde va include şi o serie de acţiuni publice de amploare, care exced statutul preocupărilor jurnalistice curente. Prima dintre ele este “România prinde rădăcini”, o campanie iniţiată de Realitatea TV şi susţinută de Petrom. Pe 28, 29 şi 30 octombrie, Realitatea TV împreună cu partenerii RNP Romsilva şi MaiMultVerde şi cu sprijinul Consiliilor Judeţene din Bacău, Neamţ şi Suceava vor împăduri suprafeţe importante din cele trei judeţe afectate de inundaţiile din luna iulie. Va fi un efort uriaş, la care deja am avut sprijinul a mii de români care au contribuit la teledonul organizat de Realitatea TV in luna august.

Toţi participanţii la acţiunea de împădurire vor deveni proprietarii simbolici ai arborilor care vor purta o plăcuţă de identificare. În fiecare judeţ, Realitatea TV, susţinută de Petrom şi în parteneriat cu RNP Romsilva şi MaiMultVerde, vor lucra împreună cu Consiliul Judeţean şi cu Consiliul Local din raza locaţiilor plantate.

Bucuresti, 15.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *