metalshow

Numarul de conexiuni de Internet broadband

se va dubla pana la sfarsitul anului 2007

"Rata de penetrare broadband la nivel la nivel de populatie ar putea atinge in anul 2007 nivelul de 10%, in conditiile evolutiilor actuale inregistrate de serviciile in banda larga si a dezvoltarii rapide a retelelor de cartier," a declarat astazi, Dan Cristian Georgescu, Presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC) in cadrul evenimentului "IT & Telecom Conference 2006".

Prin eforturile de stimulare si popularizare a acestui sector realizate de ANRC, furnizorii de retele de cartier care au decis sa intre in legalitate au reusit sa isi construiasca in timp record afaceri de succes pentru care primesc oferte de cumparare semnificative ca valoare, a mai aratat presedintele ANRC.

La sfarsitul lunii iunie 2006, au fost raportate peste 1,1 milioane conexiuni la Internet in banda larga, materializandu-se intr-o crestere de aproximativ 60% in decurs de doar 6 luni. Rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet in banda larga in Romania atinsese, la aceeasi data, 5,5%, ritmul de crestere al acesteia fiind in continuare printre cele mai mari din Europa.

Din cele peste 800.000 de conexiuni de acces dedicat la Internet valabile la 30 iunie 2006, aproximativ 360.000 reprezentau conexiuni prin UTP/FTP (folosite preponderent ca suport de catre furnizorii de retele de cartier). Estimam ca la jumatatea anului 2006 numarul conexiunilor aferente retelelor de cartier era de aproximativ 280.000.

Bucuresti, 2.11.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *