metalshow

Noutati despre concurenta si competitivitate

Dupa cum va este cunoscut, de la 1 ianuarie 2007, oricare companie cu sediul in Romania se va supune jurisdictiei Comisiei Europene in materie de regim al concurentei. Totodata, in cadrul Pietei Unice Europene, in contextul competitiei globale, cresterea competitivitatii se supune politicilor speciale promovate de Comisia Europeana.

Va facem cunoscut ca Dna Cristina VASILOIU (Economist Intelligence Unit) si Dna Gilda LAZAR (Vicepresedinte ARP si membra a Clubului Presei Economice), alaturi de Dl Luca NICULESCU (Radio France Internationale) au onoarea sa fie amfitrionii si sa animeze dezbaterile din cadrul celei de-a doua editii a European Competition and Competitiveness Day in Romania (Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania), desfasurata la Palatul Parlamentului in data de 23 noiembrie 2006, sub genericul: „Legislatia in domeniul concurentei. Pericole si capcane pentru agentii economici”.

Acest unic eveniment anual cu participare europeana, dedicat integral relatiei Concurenta-Competitivitate-Consumatori este plasat sub Patronajul de Onoare al Presedintiei Uniunii Europene, gratie amabilului sprijin al Ambasadorului Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Finlanda la Bucuresti, E.S. Dl Tapio Kalevi SAARELA, in parteneriat cu Comisia pentru Industrii si Servicii si Comisia pentru Munca si Protectie Sociala ale Camerei Deputatilor, precum si cu Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie a Guvernului Romaniei. Partenerul oficial al evenimentului este societatea de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen, membra-fondatoare a SEE Legal „The South East Europe Legal Group”,  

Editia din acest an abordeaza in cadrul unor workshopuri specializate doua teme de interes maxim in perspectiva aderarii:

-relatia dintre pozitia dominanta si abuzul de pozitie dominanta – modalitati de informare, prevenire si evitare a distorsionarii concurentei loiale si transparente in Romania;

-comportamentul concurential, consecintele, problemele si capcanele periculoase cu care se confrunta pe piata o companie din Romania – studiu de caz pe firmele din industria de morarit si panificatie.

Cu aceeasi ocazie, va avea loc Ceremonia de Decernare a distinctiei anuale „Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana”, festivitate aflata la cea de-a V-a editie si prezidata de Ambasadorul Romaniei pe langa OSCE, Dl Dr. Liviu BOTA, Presedintele Onorific al Casei Europei din Romania.

Pentru informatii suplimentare privind agenda evenimentului, conditiile de participare si beneficiile sponsorilor, va rugam sa consultati pagina de internet www.HouseofEurope.ro  sau sa ne scrieti la adresa de email: eurolink@b.astral.ro

Bucuresti, 30.10.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *