free download 78 travel guides written by experts

Noul Opel Astra castiga premiul Volanul de Aur 2009

· Primul premiu important pentru noul model Opel din clasă compactă
 
· Peste 40 de milioane de cititori din 26 de ţări europene au fost invitaţi să voteze 

· Aproximativ 50 de celebrităţi au participat la alegerea câştigătorilor 

Specialiştii auto europeni au acordat modelului Opel Astra primul său trofeu important seara trecută la Berlin, acesta câştigând premiul Goldene Lenkrad (Volanul de Aur) pentru clasa compactă. Acesta este cel mai prestigios premiu acordat de revistele Auto Bild ale Grupului Axel Springer. În cadrul competiţiei din acest an au votat cititori din 26 de ţări europene, reprezentând în total peste 40 de milioane de persoane.

Noul Opel Astra a câştigat la o distanţă considerabilă, obţinând calificative maxime la următoarele categorii: motorizări, consum de energie, şasiu, frânare, direcţie şi sisteme de asistare a şoferului relevante din punct de vedere al siguranţei. Piloţii de sporturi cu motor şi experţii tehnici au clasat modelul Astra pe locul întâi. Piloţii de curse au acordat modelului Astra şapte puncte din opt posibile. Experţii tehnici au acordat autovehiculului compact cinci puncte din opt posibile. 

„Astra merge pe urmele modelului Opel Insignia, devenind de asemenea un autovehicul câştigător. Suntem extrem de încântaţi de primirea acestui premiu chiar înainte ca cea de-a zecea generaţie de autovehicule compacte să îşi facă apariţia în saloanele auto,” a declarat Carl-Peter Forster, Preşedintele Consiliului de Supraveghere al Adam Opel GmbH. Noul model Astra cu 5 uşi, lansat la începutul acestui an în cadrul Salonului Auto IAA de la Frankfurt, aduce în clasa compactă propria interpretare a limbajului de design premiat al mărcii, ce susţine îmbinarea măiestriei sculpturale cu precizia germană, împreună cu o multitudine de inovaţii tehnice ce au fost introduse pentru prima dată la modelul Insignia.

Competiţia Volanul de Aur este organizată în două etape. În prima rundă, cititorii europeni şi-au votat autovehiculele preferate, selectând 46 de autovehicule în cadrul a şase categorii (clasa mică, compactă, mijlocie superioară, de lux, supersport şi furgoane). În continuare, un juriu format din 50 de experţi, inclusiv tehnicieni, piloţi de curse, editori şefi şi celebrităţi au testat şi au evaluat autovehiculele concurente în ceea ce priveşte confortul, dinamica şi calitatea. Pe lângă mai multe celebrităţi germane, la vot au participat de asemenea piloţi de curse, inclusiv dublii campioni mondiali la raliu Walter Röhrl şi Isolde Holderied, piloţii DTM Mattias Ekström şi Ralf Schumacher; legenda germană Hans-Joachim Stuck şi celebrul pilot elveţian Christina Surer.

Opel a câştigat premiul Volanul de Aur de 12 ori în cei 33 de ani în care a avut loc competiţia. Modelul Opel Zafira a fost ultimul câştigător, în anul 2005.

Rüsselsheim/Berlin, 06.11.2009

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *