Shadow

Noul BMW Seria 5 Sedan este disponibil acum şi cu propulsie plug-in hybrid

Noul BMW Seria 5 Sedan oferă acum întreaga gamă de soluţii de propulsie electrificată. La doar câteva săptămâni după lansarea pe piaţă a modelului electric BMW i5 şi a variantelor de motor termic echipate exclusiv cu tehnologie mild-hybrid 48V, două modele plug-in hybrid vor fi lansate din noiembrie 2023. BMW 530e Sedan şi BMW 550e xDrive Sedan pot fi comandate de acum. Sunt disponibile în pentru un preţ începând de la 66343 de euro inclusiv TVA (55750 Euro fără TVA) pentru noul BMW 530e Sedan, respectiv de 78481 de euro inclusiv TVA (65950 Euro fără TVA) pentru noul BMW 550e xDrive Sedan.

În cea de-a opta generaţie a celui mai de succes sedan business din lume, modelele plug-in hybrid se caracterizează printr-o livrare foarte spontană a puterii, o eficienţă crescută şi o autonomie electrică extinsă semnificativ. Ambele modele dispun de cea mai recentă tehnologie BMW eDrive pentru sisteme plug-in hybrid, care la BMW 530e Sedan este combinată cu un motor pe benzină, cu patru cilindri, iar la BMW 550e xDrive Sedan cu un motor pe benzină, cu şase cilindri dispuşi în linie, din cea mai recentă generaţie modulară Efficient Dynamics a BMW Group.

BMW Seria 5 Sedan acum şi cu propulsie plug-in hybrid
BMW Seria 5 Sedan

Unitate de propulsie foarte integrată, cu eficienţă deosebit de ridicată

Motorul electric, dezvoltat special pentru propulsia hibridă, este integrat în transmisia Steptronic Sport cu opt trepte alături de electronica de putere. Unitatea de propulsie foarte compactă este deosebit de eficientă şi contribuie cu până la 145 kW/197 CP (BMW 550e Sedan) sau 135 kW/184 CP (BMW 530e Sedan) la puterea maximă a sistemului oferit de cele două sedanuri plug-in hybrid.

În combinaţie cu cea mai recentă generaţie de tehnologie BMW eDrive pentru modelele plug-in hybrid, motorul pe benzină, de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, de la noul BMW 550e xDrive Sedan asigură o putere a sistemului de până la 360 kW/489 CP şi un cuplu maxim al sistemului de 700 Nm. Sistemul plug-in hybrid îşi transferă puterea la drum prin intermediul tracţiunii integrale inteligente BMW xDrive, fie în mod pur electric, fie folosind motorul cu ardere internă, fie folosind ambele motoare. Sprintează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. Viteza maximă a BMW 550e xDrive Sedan este limitată electronic la 250 km/h. O viteză maximă de 140 km/h este posibilă în modul de funcţionare pur electric.

Noul BMW 530e Sedan are un motor pe benzină, de 2,0 litri, cu patru cilindri în linie, cu tehnologie BMW TwinPower Turbo, care, împreună cu unitatea e-drive foarte compactă, generează o putere maximă a sistemului de 220 kW/299 CP. Cu un cuplu maxim al sistemului de 450 Nm, noul BMW 530e Sedan accelerează de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde. Viteza maximă este de 230 km/h – până la 140 km/h în modul pur electric.

Autonomie sporită şi agilitate ridicată datorită tehnologiilor inovatoare BMW

BMW Seria 5 Sedan acum şi cu propulsie plug-in hybrid
BMW Seria 5 Sedan acum şi cu propulsie plug-in hybrid

O inovaţie BMW patentată este utilizată în noile modele plug-in hybrid pentru a creşte dezvoltarea performanţelor motorului electric: cuplul a crescut de la 280 Nm până la 450 Nm printr-un sistem eficient de demultiplicare În acest fel, motorul electric compact generează un cuplu suplimentar care altfel ar fi posibil doar cu un motor electric mai mare. Cuplul suplimentar este clar perceptibil atât la accelerare, cât şi în timpul sprinturilor intermediare.

Autonomie electrică este acum de 83 până la 90 de kilometri conform WLTP pentru noul BMW 550e xDrive Sedan şi de 93 până la 103 de kilometri conform WLTP pentru noul BMW 530e Sedan. Prin urmare, călătoria mai lungă este posibilă fără a produce emisii locale. De asemenea, autonomia electrică excelentă a ambelor modele plug-in hybrid se datorează şi proprietăţilor aerodinamice. La fel ca la toate celelalte variante ale noului BMW Seria 5 Sedan, panourile speciale şi elementele de deviere a aerului contribuie la o structură optimizată a şasiului inferior care minimizează rezistenţa aerului. O atenţie deosebită a fost acordată şi optimizării aerodinamice a caroseriei, pentru a reduce suplimentar emisiile de CO₂ şi pentru a creşte autonomia electrică cu până la 10 kilometri.

În timpul condusului, cea mai recentă versiune de recuperare adaptivă ajută la generarea energiei electrice în timpul frânei de motor şi la frânare. Datorită conectării inteligente, sistemul de control al transmisiei poate utiliza datele de navigaţie şi informaţiile de la senzorii sistemelor de asistare a condusului pentru a regla nivelul de recuperare în funcţie de situaţia de trafic respectivă.

Integrarea bateriei litiu-ion de înaltă tensiune se face în partea de jos a automobilului, cu un efect pozitiv atât asupra centrului de greutate al acestuia, cât şi asupra portbagajului. Cu un total de 520 de litri, volumul portbagajului modelelor plug-in hybrid este la fel de mare ca şi al variantelor doar cu motor termic. Bateria de înaltă tensiune oferă un conţinut de energie utilizabil crescut de până la 19,4 kWh. Puterea maximă de încărcare a fost dublată faţă de modelele anterioare şi este acum de 7,4 kW, astfel încât bateria de înaltă tensiune poate fi încărcată de la 0 la 100% din capacitatea ei în trei ore şi 15 minute. La o priză convenţională de uz casnic, procesul de încărcare este finalizat în 11 ore şi 45 de minute.

Gamă extinsă de echipamente standard şi caracteristici ale echipamentelor

Atât noul BMW 530e Sedan, cât şi noul BMW 550e xDrive Sedan au o gamă extinsă de echipamente standard în comparaţie cu modelele cu tehnologie mild-hybrid 48V. Pe lângă jantele de 19 inchi, din aliaj uşor, include şi BMW IconicSounds Electric. În modul de funcţionare electric, acest sistem oferă un peisaj sonor foarte special: fiecare mişcare a acceleraţiei este acompaniată de un feedback acustic autentic. Sunetele transparente şi sferice au fost dezvoltate printr-o colaborare între BMW Group şi Hans Zimmer, renumitul compozitor de coloane sonore de film.

De asemenea, BMW 550e xDrive Sedan dispune standard de şasiu adaptiv Professional, care include amortizoare controlate electronic şi o suspensie coborâtă, precum şi direcţie integrală activă. Toate acestea fac manevrarea mai confortabilă, îmbunătăţesc agilitatea la viteze medii şi transmit încredere atunci când se schimbă benzile şi se iau virajele la viteze mai mari.

BMW Interaction Bar opţională combină funcţionalitatea modernă şi designul fascinant ca parte a echipamentului de iluminare ambientală. Unitatea funcţională cu iluminare atractivă din spate, cu structură de suprafaţă cristalină, se extinde pe toată lăţimea bordului, până în panourile uşilor, şi include panouri de control cu funcţie touch pentru controlul ventilaţiei şi al aerului condiţionat şi pentru activarea luminilor de avarie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *