Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Noul BMW Seria 2 Coupé. Noul BMW Seria 2 Cabriolet

Un design mai atractiv, faruri LED şi un interior complet nou, care se remarcă cu noua inrefaţă BMW iDrive, vin cu un plus de calitate şi rafinament

Bucureşti/München. BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet au ridicat standardele în segmentul premium al clasei compacte în ceea ce priveşte dinamica, estetica şi latura emoţională. Programate pentru a fi lansate în iulie 2017, noile modele promit să continue povestea de succes a acestui concept. Ele oferă un stil mai accentuat al părţii frontale, faruri LED disponibile standard, actualizări suplimentare ale interiorului şi noi servicii de conectivitate. De asemenea, automobilele oferă performanţe sportive imbatabile, graţie tracţiunii spate, unică în segment. Peste 140.000 de unităţi ale modelelor produse la Leipzig au fost livrate până acum clienţilor. Cele mai importante pieţe sunt SUA, Marea Britanie şi Germania. În România, proiectul şcolii de pilotaj Smart Driving a creat un campionat în jurul BMW 228i Coupe şi a adus o serie de astfel de modele în competiţii pe Motorpark Romania, circuitul de la Adâncata.

noul-bmw-seria-2
Noile elemente de design şi lumini LED accentuează prezenţa şi eleganţa automobilelor BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet vin cu o serie de finisări ale designului pentru partea frontală. Acum, ambele modele dispun standard de faruri bi-LED. Blocurile optice principale pot fi comandate opţional sub formă de faruri LED integrale adaptive, grafica lor luminoasă proeminentă consolidând impresia dinamică şi tehnică pe care o creează partea frontală. Aspectul familiar de faruri circulare duble are o interpretare hexagonală, care inspiră o apariţie mai sportivă, mai concentrată şi mai sofisticată. Grilă mai mare a radiatorului oferă părţii frontale a noilor modele un aspect mai lat şi îi permite să proiecteze o impresie mai sportivă. Prizele de aer exterioare din partea frontală în trei secţiuni sunt acum mai largi şi accentuează poziţia puternică a automobilelor pe şosea. Şi partea spate are o imagine puternică, stopurile monobloc (LEDuri standard) cu forma L emblematică pentru BMW extinzându-se multe în flancuri.

Modernizări suplimentare pentru interior şi întâlniri Interiorul noilor modele BMW Seria 2 dispune de un design complet nou pentru panoul de instrumente, care accentuează şi mai clar orientarea către conducător şi îmbunătăţeşte semnificativ sentimentul de calitate pe care îl oferă cockpitul. Acum, interiorul este mai spaţios, construit mai clar pentru o ergonomie îmbunătăţită suplimentar. Designul elegant este accentuat de o serie de detalii precum cusăturile contrastante şi suprafaţa de culoare negru lucios pentru consola centrală şi elementele cromate pentru panourile de control de pe uşi. Noile variante de tapiţerie cu stofă sau piele pentru scaune, benzile decorative pentru interior din aluminiu sau lemn fin şi panourile negru lucios cu accente cromate oferă posibilităţi extinse de personalizare.

Noi jante din aliaj uşor, noi culori de vopsea, caracter practic excelent Pe lângă varianta standard, modelele Coupé şi Cabriolet sunt disponibile şi în variante Luxury Line, Sport Line şi M Sport, iar portofoliul include şi un versiune BMW M Performance – BMW M240i/M240i xDrive. Mediterranean Blue, Seaside Blue şi Sunset Orange au fost adăugate în selecţia de culori pentru exterior. Iar varietate de jante din aliaj uşor a fost şi ea extinsă – la 17 designuri în format de 16, 17 şi 18 ţoli.

La o lungime de 4.432 de milimetri, BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet oferă calităţile sportive într-un pachet compact, foarte agil. Modelul coupé are o capacitate a portbagajului de 390 de litri, în timp ce soft topul din stofă, operat electric, al variantei Cabriolet oferă confort acustic admirabil când este închis datorită izolaţiei suplimentare. În plus, poate fi deschis şi în mişcare – la viteze de până la 50 km/h.

Concept de operare şi conectivitate Monitorul central high-res de 8,8 ţoli (22,35 cm) al noilor BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet dispune acum de facilitate touchscreen dacă este comandat sistemul de navigaţie Professional opţional. Aceasta îi conferă conducătorului o nouă modalitate de operare a diferitelor funcţii, pe lângă cea mai recentă generaţie a sistemului de operare iDrive (disponibil standard), Touch Controller şi sistemul inteligent de control vocal.

Modelele de generaţie nouă prezintă opţiunea de încărcare wireless a smartphone-urilor compatibile prin intermediul unui spaţiu de încărcare prin inducţie, iar BMW oferă ca accesoriu o husă iPhone pentru a facilita încărcarea prin inducţie şi pentru acest tip de telefon.

Lista sistemelor de asistenţă pe care clienţii le pot comanda include, printre altele, tempomat activ cu funcţie Stop & Go. Driving Assistant este disponibil ca opţiune şi cuprinde avertizare la părăsirea benzii (Lane Departure Warning) şi City Collision Mitigation, care acţionează frânele automat la viteze de până la 60 km/h ca reacţie la o coliziune iminentă cu un automobil, o motocicletă sau un pieton.

Întâlnire între excelenţa dinamică şi eficienţa remarcabilă O gamă extinsă de motoare cu trei, patru sau şase cilindri este disponibilă pentru BMW Seria 2 Coupé şi BMW Seria 2 Cabriolet, producând puteri cuprinse între 100 kW/136 CP şi 250 kW/340 CP. Toate motoarele pe benzină şi diesel fac parte din cea mai nouă familie de propulsoare BMW EfficientDynamics şi dispun de tehnologie BMW TwinPower Turbo. Pe lângă conceptul de bază care este inerent mai eficient, toate motoarele diesel dispun de noua tehnologie de supraalimentare şi sisteme de injecţie directă common-rail îmbunătăţită. Sunt disponibile nouă combinaţii de motorizări pentru BMW Seria 2 Coupé şi opt pentru BMW Seria 2 Cabriolet. Diferitele variante de model îşi transferă puterea fie prin transmisia manuală cu şase trepte, fie prin cea automată Steptronic cu opt trepte. Aceasta din urmă este disponibilă standard la modelele 220i, 230i, 225d şi M240i xDrive Coupé şi 225d şi M240i xDrive Cabriolet. Variantele 225d şi M240i xDrive – în versiune Coupé şi Cabriolet – dispun standard de versiune Steptronic Sport cu opt trepte a transmisie automate, care oferă funcţie de schimbare manuală montată pe volan.

BMW M240i/M240i xDrive sunt reprezentanţii M Performance din portofoliile BMW Seria 2 Coupé şi Cabriolet. Motorul de 3,0 litri, cu şase cilindri dispuşi în linie, cu injecţie directă şi tehnologie M Performance TwinPower Turbo dezvoltă 250 kW/340 CP, propulsând BMW M240i xDrive Coupé – de exemplu – de la 0 la 100 km/h în 4,4 secunde.

Tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive Variantele M240i şi 220d ale BMW Seria 2 Coupé pot fi comandate atât cu tracţiune spate, cât şi cu tracţiune integrală inteligentă BMW xDrive. Clienţii BMW Seria 2 Cabriolet pot comanda xDrive pentru M240i. Conceptul xDrive asigură transfer optim al puterii, îmbunătăţeşte siguranţa condusului şi reduce subvirarea şi supravirarea în viraje. Tehnologia sofisticată a suspensiei, centrul de greutate coborât, ecartamentul lat şi distribuţia aproape perfectă (50:50) a masei au rolul lor asupra proprietăţilor dinamice şi de manevrabilitate remarcabile ale BMW Seria 2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *