free download 78 travel guides written by experts

Noul BMW M2 Coupé pentru pilotul MotoGP cu cele mai bune performanţe în calificări:

divizia BMW M prezintă BMW M Award 2016
 
Coupé-ul de înaltă performanţă de la BMW M va juca rolul principal şi la BMW M Award, unde va fi decernat pilotului câştigător la finalul sezonului 2016. În calitate de partener pe termen lung al organizatorului MotoGP, Dorna Sports, divizia BMW M decernează BMW M Award încă 2003.

Bucureşti/Jerez de la Frontera. De la premiera sa mondială ce a avut loc la Detroit în luna ianuarie a acestui an, noul BMW M2 Coupé a stârnit interesul pretutindeni în lume; din luna martie, BMW M2 este în acţiune pe circuit în rol de MotoGP Safety Car. Acum, coupé-ul de înaltă performanţă de la BMW M va juca rolul principal şi la BMW M Award, unde va fi decernat pilotului câştigător la finalul sezonului 2016. În calitate de partener pe termen lung al organizatorului MotoGP, Dorna Sports, divizia BMW M decernează BMW M Award încă 2003. La finalul fiecărui sezon, pilotul cu cele mai bune rezultate în sesiunile de calificări este premiat cu un automobil BMW M exclusiv şi personalizat. BMW a prezentat automobilul ce va fi acordat în 2016 cu ocazia Grand Prix-ului Spaniei de la Jerez de la Frontera: noul BMW M2 Coupé în culoare Long Beach Blue metalizat.

“În fiecare sezon, familia MotoGP aşteaptă cu interes momentul în care, la Jerez, este prezentat automobilul ce va fi acordat câştigătorului BMW M Award”, a declarat Pau Serracanta, director general al departamentului comercial Dorna Sports, în timpul prezentării. “Divizia BMW M ne surprinde în fiecare an cu un automobil cu adevărat excepţional. Prin noul BMW M2 Coupé, a prezentat un nou punct de atracţie deosebit. Suntem încântaţi că BMW M Award a fost o prezenţă permanentă a sezonului MotoGP de aşa mulţi ani.”

“Din perioada în care concuram, ştiu cât de dorit era BMW M Award în rândul piloţilor MotoGP”, a adăugat fostul campion mondial Loris Capirossi, specialist BMW M MotoGP şi membru al Comisiei de Siguranţă şi Direcţie a Curselor MotoGP. “Perspectiva acestui premiu special oferă piloţilor un plus de motivaţie în sesiunile de calificări. Ca MotoGP Safety Car, noul BMW M2 Coupé şi-a demonstrat deja calităţile dinamice şi de agilitate pe circuit. Este un automobil magnific pentru BMW M Award, pentru că nu doar că arată fantastic, ci şi garantează un nivel înalt al plăcerii de a conduce. Este păcat că mi-am încheiat deja cariera competiţională – ar fi fost tentant pentru mine să mă lupt pentru acest premiu BMW M atractiv.”

“Noul BMW M2 Coupé încântă – reacţia copleşitoare pe care am primit-o de pe întregul mapamond confirmă acest lucru. Acesta este motivul pentru care suntem încântaţi să putem prezenta acest coupé ca automobilul ce va fi decernat câştigătorului din acest an al BMW M Award”, a declarat Axel Mittler, director pentru cooperare MotoGP la divizia BMW M. “Suntem foarte mândri că BMW M Award poate privi în urmă la o tradiţie lungă în ceea ce priveşte parteneriatul de succes cu Dorna Sports. Suntem încântaţi să vedem cine va fi în cursa pentru titlul de pilotul cu cele mai rezultate în calificările acestui sezon.”

Designul coupé-ului sportiv, forma musculoasă şi cockpitul orientat către pilot sunt aspectele care caracterizează apariţia atletică a modelului. Coupé-ul de înaltă performanţă este propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 370 CP. Transmisia BMW M cu dublu ambreiaj (M DCG) cu Drivelogic asigură o manevrabilitate sportivă şi impunătoare a automobilului în orice situaţie. BMW M2 Coupé cu M DCG accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde.

Aspectul sportiv al automobilului care va fi decernat câştigătorului BMW M Award în acest an este accentuat de culoarea Long Beach Blue metalizat a exteriorului şi de jantele BMW M de 19 ţoli, din aliaj uşor, cu design Double-spoke şi de culoare neagră.

În 2016, BMW M Award va fi decernat pentru a 14-a oară. Asemenea sistemului de punctaj pentru curse, piloţii primesc puncte în fiecare week-end de Grand Prix în funcţie de poziţia ocupată în calificări. Pole position este recompensat cu 25 de puncte, locul al doilea pe grilă primeşte 20 de puncte, locul al treilea cu 16 puncte – până la un punct pentru poziţia a 15-a. Pilotul cu cele mai multe puncte la finalul sezonului câştigă BMW M Award. Marc Márquez, Valentino Rossi şi Casey Stoner sunt actualii deţinători ai recordului, fiecare cu câte trei premii BMW M în palmares – Márquez este singurul pilot care a câştigat de trei ori consecutiv. Compatriotul său Jorge Lorenzo a câştigat şi el râvnitul trofeu de două ori. Sete Gibernau şi Nicky Hayden şi-au trecut în palmares câte o victorie în BMW M Award.

BMW M Award este una din numeroasele activităţi conexe implicării de lungă durată a BMW M în elita competiţiilor de motociclism viteză. În centru parteneriatului cu Dorna Sports se află furnizarea flotei BMW M. 2016 este al 18-lea an în care BMW M este “Official Car of MotoGP”. Flota oficială MotoGP de anul acesta cuprinde şase modele BMW M şi M Performance diferite. Pe lângă noul BMW M2 MotoGP Safety Car, BMW M4 cu injecţie cu apă şi BMW M3 sunt şi ele utilizate ca Safety Cars. BMW X5 M şi BMW M550d xDrive Touring sunt utilizate ca maşini medicale pe parcursul acestui sezon. Divizia BMW M pune la dispoziţia comisarului de securitate un model BMW M5. Două BMW S 1000 RR, pe care BMW Motorrad le furnizează ca Safety Bikes, completează flota oficială pentru sezonul 2016.

Mai multe informaţii despre flota Safety Car 2016 şi numeroasele activităţi din MotoGP ale diviziei BMW M, precum şi clasamentul BMW M Award actualizat pot fi găsite online la: www.bmw-m-safetycar.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *