free download 78 travel guides written by experts

Noua reglementare UE a schemelor Ajutorului de Stat ca antidot la o concurenta salbatica.

Campanie de informare si consultare a mediului de afaceri.
Responsabilul Comisiei Europene pentru Ajutorul de Stat prezent la Bucuresti-6 noiembrie 2008
 
Intrucat Romania este Stat Membru al Uniunii Europene de aproape doi ani, ar fi fost de sperat ca sa fi intervenit o cat de mica schimbare in privinta jenantului loc penultim pe care economia noastra il ocupa in topul competitivitatii UE. Actuala criza economica globala, precum si reformele profunde pe care le propune tarilor membre Comisia Europeana si Presedintia franceza a UE, implica o urgenta repozitionare a oamenilor de afaceri, managerilor si investitorilor din Romania in privinta a cel putin doua teme prioritare:
1. intelegerea si utilizarea inteligenta a noilor scheme pentru acordarea Ajutorului de Stat, mai ales pentru nevoile sectorului IMM, cercetare-inovare, dezvoltare regionala si mediu.
2. de ce, cum si cu ce rezultate poate fi pusa in practica Strategia Lisabona in cresterea competitivitatii economice a companiilor din Romania.
 
Pe marginea acestor doua subiecte majore, cei interesati pot lua parte la campania de informare, consultarea publica si sesiunile de consiliere din cadrul Forumului interactiv “Ziua Europeana a Concurentei si Competitivitatii in Romania” (ed. IV) – Palatul Parlamentului, 6 noiembrie 2008.
 
In prezenta Directorului General Adj. pentru Ajutorul de Stat al Comisiei Europene, Dr. Herbert UNGERER, va avea loc o informare si o consultare publica a mediului de afaceri si a institutiilor interesate in privinta urmatoarelor chestiuni-cheie:
1. Care trebuie sa fie rolurile si cum sa se realizeze cooperarea intre Guvern, Consiliul Concurentei si Comisia Europeana pentru a fructifica in plan intern Noul Plan de Actiune al Comisiei Europene pentru Ajutorul de Stat?
2. Cum se pot maximiza ajutoarele de stat oferite diverselor sectoare economice pentru cresterea competitivitatii ramurilor/firmelor respective? De ce este vitala pentru Romania infiintarea unui Consiliu National al Competitivitatii?
3. Care trebuie sa fie rolul si limitele reglementarii publice asupra unor domenii-cheie precum: energie, financiar-bancar, telecomunicatii etc.? Cat de importanta este functia de “caine de paza” si cum poate fi intarita expertiza societatii civile si presei pentru asigurarea unei aplicari corecte si transparente a regimului concurentei in economia de piata?
4. Cum v-ati pregatit in cadrul companiei/institutiei Dvs. pentru a face fata actualei crize si provocarilor si reformei in curs?
 
Forumul este precedat de Ceremonia de Gala a decernarii Distinctiilor “Personalitatea Anului pentru o Romanie Europeana” (ed. a VII-a), desfasurata in prezenta Inaltului Reprezentant al Presedintiei UE in Romania, a Sefului Misiunii Economice si Comerciale a Frantei, a unor ambasadori ai Statelor Membre UE, altor reprezentanti ai corpului diplomatic si Parlamentului Romaniei. In onoarea acestora, cat si a participantilor, va fi oferit un Cocktail de bun-venit. Partenerii oficiali ai Forumului sunt: Societatea „DELEANU Vasile-Avocati” – membra Warwick Legal Network si compania IMSAT Romania – Groupe SNEF. Sponsor Oficial: Societatea de Avocati NNDKP (Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen) – membra SEE Legal.

Bucuresti, 17.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *