free download 78 travel guides written by experts

Noi seriale, din mai, la Animax

Animax, canalul aparţinând Sony Pictures dedicat în exclusivitate anime-urilor va difuza din mai două seriale de excepţie. NANA este un serial nou-nouţ, romantico-dramatic, plin de muzică, în care eroinele sunt Osaki Nana şi Komatsu Nana, două fete complet diferite care vor trece impreuna prin toate fazele maturizarii. GHOST IN THE SHELL – STAND ALONE COMPLEX este un serial cu adevărat cult – o combinaţie de misticism, acţiune, thriller şi SF care are la bază un film ce i-a inspirat şi pe creatorii lui Matrix. Acţiunea are loc în viitor atunci când hotarele dintre lumea digitală şi cea fizică şi dintre tehnologie şi umanitate au fost estompate şi a fost creat un nou nivel, cibernetic, de existenţă.

NANA
Din 1 mai, în fiecare vineri, de la ora 21:20, câte 2 episoade
Într-o seară de iarnă, cu multă ninsoare, două fete merg la Tokyo cu trenul. Amândouă se numesc Nana. Osaki Nana este solista unei trupe punk, Black Stones. Este rece ca gheaţa, extremă, dar machiajul şi bijuteriile ascund un suflet rănit. Tot ce-i trebuie de la viaţă sunt un pachet de ţigări şi chitara. Komatsu Nana este o fată veselă şi vorbăreaţă de la ţară, sinceră şi deschisă, dar care se îndrăgosteşte foarte uşor, drept care are parte de tot felul de belele şi de multă suferinţă. Acum, se pare că şi-a găsit Alesul şi se duce la Tokyo pentru a locui cu el.

Când ajung la destinaţie, drumurile celor două Nana se despart, dar se reîntâlnesc când fetele încep să-şi caute un loc în care să stea. În cele din urmă, ele decid să locuiască împreună şi asta le întăreşte relaţia pentru că, împreună, vor avea de înfruntat greutăţile şi binefacerile maturizării.

NANA vorbeşte despre viaţa a două fete din Japonia modernă şi descrie în mod serios şi realist problemele tineretului de azi. Vieţile celor două eroine oferă perspective şi soluţii diferite aceloraşi probleme: cum este să creşti şi să devii femeie într-o societate modernă. Povestea lui Osaki Nana arată dificultăţile cu care se confruntă o femeie independentă, dar spune şi adevărul din spatele strălucitoarei lumi a muzicii. Komatsu Nana, "Hachi", este foarte dependentă de alţii, încă mai crede în poveşti copilăroase despre iubire şi se sperie foarte tare când trebuie să se confrunte cu realitatea, adeseori extrem de crudă. 

NANA este adaptarea anime a unei manga shoujo de mare succes, creată de Yazawa Ai, o artistă foarte populară în rândul fetelor şi femeilor, căci eroinele ei sunt unice, în pas cu moda (de multe ori extremă) şi se revoltă împotriva valorilor tradiţionale. Desenele şi muzica splendidă îmbogăţesc şi mai mult subtilitatea personajelor şi perfecţiunea naraţiunii.
NANA este un emoţionant serial despre maturizare cu conotaţii psihologice.

GHOST IN THE SHELL – STAND ALONE COMPLEX
Din 5 mai, în fiecare marţi, de la ora 21:20, câte 2 episoade

Suntem în secolul 21, când dezvoltarea tehnologică întinde limitele posibilului, dincolo de soluţiile omeneşti. Noile posibilităţi deschid drumul unor noi tipuri de infracţiuni. Misteriosul hacker Laughing Man, a fost supra-numit astfel pentru că l-a răpit, cu ani în urmă, pe directorul unei mari companii şi, pentru a-şi ascunde identitatea, şi-a inserat pe gât o imagine digitală care râdea. Nimeni nu suspectează care a fost ţelul lui, de ce a dispărut atâţia ani, şi de ce s-a întors acum.

Serialul vă poartă într-o epocă în care părţi ale trupului omenesc – sau chiar întreg trupul – pot fi înlocuite cu maşini şi toată lumea poate fi conectată, prin ”fantomele” personale, la reţeaua electronică de date. Sunt vremuri noi, în care există creaturi precum tancuri gânditoare cu aspect de păianjeni, Tachikoma, fiinţe care se poartă şi au voci de copii dar care sunt bine înarmate. Ele se pot târî pe suprafeţe dure, pot sta atârnate şi pot, chiar, să devină invizibile.

Cele mai ciudate cazuri de crimă sunt investigate de Secţia a 9-a de Siguranţă Publică, o agenţie specială condusă de maiorul Kusanagi Motoko. şeful unităţii este isteţul Aramaki şi, din echipă, mai fac parte Batou, durul cu simţul umorului, Togusa, un poliţist excelent care e tată de familie, Ishikawa, specializat în adunarea de informaţii secrete, Saito, trăgătorul de elită, Boma, taciturnul expert în explozibili şi Pazu, misteriosul. Cele 26 de episoade ale acestui fascinant serial urmăreşte activitatea complexă, incitantă şi periculoasă a secţiei 9, care este greu de explicat unui om obişnuit. 

GHOST IN THE SHELL este un serial poliţist deosebit, cu o grafică fantastică şi cu o coloană sonoră pe măsură şi este recomandat numai celor aventuroşi!

Bucuresti, 22.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *