free download 78 travel guides written by experts

Umbrela Verde se deschide la Cluj

Programul de protectie a mediului Umbrela Verde, initiat de Tuborg, va proteja in acest an cele mai verzi orase din Romania.

Umbrela Verde, programul de protectie a mediului initiat de compania Tuborg Romania in anul 2007, demareaza incepand cu luna aprilie seria evenimentelor “verzi" din 2009, in principalele orase din Romania.

Primul oras protejat de Umbrela Verde va fi Cluj-Napoca, in perioada 22-25 aprilie 2009. Evenimentul se va desfasura cu sprijinul Primariei Cluj-Napoca si in parteneriat cu Radio ZU, pe parcursul a 4 zile si va cuprinde actiuni de informare, ecologizare si amenajari de spatii verzi.

"Dupa un an si jumatate de actiuni de responsabilizare si educare, am decis ca este momentul sa fim si mai aproape de sustinatorii proiectului Umbrela Verde din tara, prin actiuni specifice fiecarui oras. Ne bucura reactiile pozitive pe care le-am avut din partea autoritatilor, care si-au dorit o colaborare pe termen lung cu compania noastra pe acest proiect, pentru a transforma Clujul intr-un oras si mai verde. Invitam toti clujenii sa se alature demersului nostru si suntem convinsi ca aportul lor nu se va lasa asteptat.", a declarat Shachar Shaine, Presedinte Tuborg Romania.

Sub sloganul “Eu nu arunc gunoi pe strada", prima actiune se va desfasura pe 22 aprilie, in parteneriat cu IJP Cluj, in principalele intersectii semaforizate din centrul orasului, in parcarile publice amenajate de primarie si spatiile publice de parcare din centru. Voluntarii Umbrela Verde, insotiti de echipaje de politie, vor oferi soferilor stickere cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" si posibilitatea de a-si arunca gunoaiele din masina. In aceeasi zi, va fi inaugurata o expozitie de fotografii ale tinerilor voluntari, cu tematica "Clujul Verde".

In zilele de 23 si 24 aprilie, in parteneriat cu Rosal si Recolamp, Umbrela Verde demareaza curatenia de primavara in Cluj-Napoca. Astfel, sub mesajul "Nimic nu se pierde, totul se transforma", participantii la actiunea de ecologizare a zonei Minerva se vor intrece in colectarea deseurilor reciclabile, timp de 2 zile. Actiunea se va adresa locuitorilor acestei zone, care vor fi informati cu privire la reciclare si depozitarea selectiva a deseurilor.

Ultima zi de actiuni Umbrela Verde se va desfasura in zona padurii Faget, care va fi ecologizata de catre voluntari si echipele ADP Cluj. Proiectul va lua sfarsit seara, printr-un concert pe platoul din fata Salii Sporturilor Cluj, cu participarea formatiilor Six, Hi-Q si Directia 5.

"Aceasta propunere a fost mai mult decat binevenita, integrata perfect in planurile pe care Primaria Cluj-Napoca le avea pentru acest sezon. Suntem mandri sa fim primii care deschid seria evenimentelor sub Umbrela Verde, pentru o Romanie mai curata si mizam pe sprijinul si simtul civic al clujenilor, pentru a face din acest parteneriat un succes.", a declarat dl. Sorin Apostu, Primar Cluj-Napoca.
Despre campania "Umbrela Verde"
Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare fata de mediu, initiata de Tuborg Romania, in vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt sa schimbe o mentalitate profund gresita a romanilor: "Gestul meu nu conteaza" si sa-i convinga ca, impreuna, trebuie sa pastram Romania curata.

Campania include actiuni de voluntariat, cum ar fi cele de ecologizare, actiuni care urmaresc sa convinga prin puterea exemplului personal. De asemenea, in cadrul campaniei au fost difuzate in mass-media documentare educative despre consecintele unor gesturi pe care multi le considera lipsite de importanta: aruncarea gunoiului la intamplare, abandonarea PET-urilor in locurile de picnic, folosirea imprundenta a focului etc.

Programul se bucura in acest moment de sprijinul a peste 300 de volutari din 32 de judete ale tarii si peste 200 de bloggeri parteneri. In plus, 45.000 de sticker-e cu mesajul "Eu nu arunc gunoi pe strada" au fost distribuite atat prin actiuni punctuale derulate in trafic, cat si direct beneficiarilor, in urma solicitarilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro .

Bucuresti, 22.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *