free download 78 travel guides written by experts

Nimic nu este atât de grav. Filosofia celor cu adevărat puternici și fericiți

Rafael Santandreu
Lifestyle Publishing

“Veste proastă: nimeni nu se schimbă doar dacă citeşte o carte sau doar dacă merge la psiholog!

Veste bună: schimbarea poate avea loc, de o manieră surprinzător de radicală, cu puţin efort în fiecare zi!

Transformarea de unul singur presupune, efectiv, practică şi efort. Dar este cea mai importantă schimbare: paşaportul pentru o viaţă mult mai bună, mult mai fericită şi împlinită.

Această carte este o potenţială metodă de transformare personală, un manual complet de autoterapie. Este bazată pe psihologia cognitiv-comportamentală şi pe mindfulness-ul de a treia generaţie, susţinute de studii ştiinţifice.” (p. 9)

“(…) Autocunoașterea și dezvoltarea personală reprezintă secretul unei vieți fericite și prospere. să fim puternici la nivel emoțional trebuie să fie prioritatea noastră; toate celelalte vor veni apoi, ca o completare.” (pp. 13-14)

Nimic nu este atât de grav. Filosofia celor cu adevărat puternici și fericiți

Rafael Santandreu propune un antrenament cognitv menit a ajuta toți cititorii să fie mai fericiți, indiferent de situație, și să aibă un sentiment intens de împlinire.

Prima parte a cărții prezintă “tot ce trebuie să știi”, în timp ce a doua se concentrează pe “tot ce trebuie să faci”. Ambele se încheie cu exerciții care pot fi puse în practică în funcție de rezultatul dorit.

Partea a treia intră în psihologie comportamentală și mindfulness, iar informațiile prezentate și exemplele oferite vor ajuta cititorii să gestioneze mai bine atacurile de anxietate și să se vindece – este prezentată o tehnică de vindecare în 4 pași.

Autorul vorbește despre renunțarea completă pentru că doar aceasta e calea spre eliberare și fericire. Pentru sănătatea emoțională, spune Rafael Santandreu, există două mișcări: “renunță” și “creează”. Despre fiecare în parte veți citi în volumul de față.

Cartea prezintă modalități ușor de pus în practică pentru a gestiona diverse situații cu care ne întâlnim în momente variate. Iată câteva dintre titlurile de capitole: să privim o pierdere ca pe o oportunitate, să ne simțim în largul nostru oriunde, muncă și distracție (aici veți găsi un subcapitol despre ce să faci “când șeful este nebun”), să relaționăm exemplar cu persoanele dificile, să scăpăm complet de complexe, să creăm relația de cuplu ideală.

Fiecare capitol include exemple în care foarte multe persoane se vor regăsi, în funcție de situațiile prin care au trecut și de problemele cu care se confruntă, și informații oferite într-un mod accesibil. Capitolele se încheie cu o sinteză care fixează datele.

Nimic nu este atât de grav este o carte care se transformă într-un manual de autoterapie. Așadar, dacă doriți să faceți niște schimbări în viața voastră, puteți folosi informațiile din carte pentru a fi mai fericiți și a avea o viață mai bună, indiferent de ce se întâmplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *