free download 78 travel guides written by experts

Muzeul – Restaurant Pe Intuneric isi deschide portile

Luni, 14 septembrie, ora 18.00, la sediul din str. Alecu Russo nr. 4, sect. 2, Bucuresti va avea loc inaugurarea oficiala a Muzeului-Restaurant Pe Intuneric, in prezenta domnului Ciprian NECULA, secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Initiat si dezvoltat de Asociatia PE INTUNERIC sub forma unei structuri de economie sociala, Muzeul-Restaurant Pe Intuneric creeaza 7 locuri de munca pentru persoane cu deficiente de vedere si alte 5 locuri de munca pentru persoane din alte categorii vulnerabile.

Beneficiind de o finantare POSDRU in cadrul proiectului „Pakivalo ButiQ”, implementat de Asociatia Romano ButiQ in parteneriat cu KCMC si Atelierul de Panza, Muzeul – Restaurant Pe Intuneric propune celor care ii trec pragul „exponate” sub forma unor experiente polisenzoriale inedite. Ghidati de persoane cu deficiente de vedere, vizitatorii vor parcurge pe intuneric un traseu prin sectii organizate dupa cele patru simturi, in afara vazului: sectiunile dedicate auzului, mirosului, tactilului si, in fine gustului, aceasta din urma fiind restaurantul in sine. De asemenea, Echipa Pe Intuneric organizeaza pentru organizatiiprivate si publice sesiuni de team building pe intuneric.

„Prin aceasta initiativa ne dorim ca utilizand ca vehicul experienta de exceptie, distractia si buna dispozitie, sa reusim sa atragem atentia asupra problemelor cu care se confrunta persoanele cu deficiente de vedere, o categorie defavorizata si nu de putine ori discriminata pe piata muncii”, a declarat Sorin Țața, coordonatorul PR al Asociatiei PE INTUNERIC.

Muzeul-Restaurant Pe Intuneric va functiona ca o structura de economie sociala, non-profit, in regim de Unitate Protejata Autorizata (UPA) (cel putin 30% din angajati sunt persoane cu handicap).

Bucuresti, 14.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *