free download 78 travel guides written by experts

Multivan Highline – pentru confortul tau

Multivan Highline transformă în realitate cerinţele tot mai stricte ale clienţilor faţă de luxul echipamentelor de bord. Linia Multivan de clasă superioară se remarcă printr-o listă impresionantă de dotări suplimentare, cu materiale nobile şi de calitate superioară. Linia de echipare Executive realizează trecerea către modelele Business.
În ultimii ani, Multivan s-a impus la categoria modelelor de lux. Caracterul modelului Multivan Highline simbolizează calitatea de top, dublată de atmosfera unei limuzine de lux. Imaginea discretă ascunde dotări foarte variate, iar interiorul exclusivist oferă condiţii luxoase de călătorie pentru şapte persoane. La cerere, Multivan Highline este disponibil cu patru scaune distincte în compartimentul destinat pasagerilor.

Şoferul beneficiază de un scaun reglabil şi încălzit, precum şi de o coloană de direcţie reglabilă pe înălţime şi în profunzime. Confortul oferit pe scaunele şoferului şi pasagerului din dreapta includ un spătar cu suport lombar, precum şi cotiere pe ambele laturi. Confortul necesar în mod curent este asigurat şi de închiderea centralizată cu telecomandă, senzorul de ploaie, geamurile acţionate electric, sistemul electric de blocare a hayonului şi de oglinzile exterioare reglabile electric şi încălzite, precum şi de sistemul de spălare a parbrizului. Tempomatul transformă într-o adevărată plăcere deplasările pe distanţe lungi.

Oferta extinsă de dotări de bază disponibilă pentru Multivan Highline impresionează prin materialele de calitate superioară. Accesul pasagerilor la locurile din spate se realizează prin cele două uşi glisante cu sistem de deschidere şi închidere acţionat electric. La fel ca în cazul versiunii Multivan Comfortline, scaunele disponibile pentru Multivan Highline pot fi culisate şi fixate cu patru şine prevăzute în podeaua din secţiunea posterioară, fiind acoperite de asemenea cu piele Alcantara. O versatilitate identică în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului este oferită şi de măsuţa care poate fi deplasată pe o pereche suplimentară de şine montată în mijlocul autovehiculului. Printr-o simplă apăsare de buton, aceasta se extinde asemenea unei umbrele şi se transformă într-o masă rabatabilă cu un singur picior cu un blat rotund, suporturi pentru pahare, sticle şi reviste.  Bancheta spate poate fi culisată din interior sau din portbagaj. Dacă este necesar, cele două scaune independente pot fi pliate în formă de sandviş, iar bancheta spate poate fi strânsă, transformând spaţiul într-un salon. Lista de accesorii disponibile pentru Multivan Highline include de asemenea o prelungire pentru pat, precum şi un "Pachet Noapte Bună" separat, care asigură lumina interioară. Geamurile fumurii în versiunea standard oferă protecţie împotriva privirilor curioase.

Partea din spate a modelului Multivan Highline oferă un lux absolut prin pachetul Executive disponibil opţional. În acest caz, bancheta spate disponibilă standard este înlocuită cu scaune business, reprezentate de două scaune reglabile electric cu inserţii decorative din lemn. În mod suplimentar, este prevăzut un mic compartiment de răcire care păstrează băuturile şi gustările la temperatura potrivită. Farurile bi-xenon, stopurile fumurii şi pachetul extins de elemente cromate completează perfect aspectul exterior al versiunii Multivan Highline Executive.

Sistemul standard Climatronic cu 3 zone asigură temperatura potrivită pentru toţi. Acesta poate fi controlat distinct de locul şoferului, prin intermediul unei unităţi centrale de comandă în plafonul din compartimentul destinat pasagerilor şi asigură menţinerea automată a temperaturii selectate. Sistemul de ventilaţie optimizează distribuţia aerului condiţionat în cabina pasagerilor. Pasagerii de pe locurile din spate pot controla suflantele din plafon pentru a opri curentul de aer, a activa acest curent, asigurând răcirea dorită, sau pot modifica direcţia acestui jet. În mod suplimentar, sistemul Climatronic permite controlul pentru toate zonele distincte ale spaţiului destinat pasagerilor şi asigură chiar şi răcirea torpedoului. Aerul din exterior, precum şi cel recirculat sunt filtrate permanent. Un sistem separat de încălzire cu suflante distincte montate în podea asigură o încălzire mai rapidă a compartimentului din spate

O caracteristică specifică oferită de Multivan este reprezentată de numărul mare de pasageri care pot călători la bordul acestui model. Conversaţiile interesante asigură trecerea rapidă a timpului pe parcursul deplasării. În trecut, s-au constatat dificultăţi de comunicare între pasagerii de pe locurile din faţă şi cei de pe ultimul rând de scaune. În prezent, acest impediment este eliminat de o opţiune a sistemului Digital Voice Enhancement (DVE) disponibil pentru versiunile Multivan Comfort şi Highline. Şase microfoane incorporate în plafon şi difuzoarele sistemului radio permit o conversaţie la un volum normal. Şoferul se poate concentra asupra traseului şi nu mai trebuie să se întoarcă la pasagerii din spate pentru a se face auzit. Situaţia este similară în cazul celorlalţi pasageri. Toţi pasagerii pot auzi ce se vorbeşte prin amplificarea sunetului graţie difuzoarelor sistemului stereo. În combinaţie cu telefonul mobil disponibil din fabricaţie, toţi pasagerii pot vorbi cu un interlocutorul pe parcursul unei convorbiri telefonice.

Clienţii pot alege propulsoare cu putere diferită pentru Multivan Highline. Versiunea de bază este un motor diesel de 2.5 litri cu pompă de injecţie cu cinci cilindri, care dezvoltă 96 kW (130 CP), dar se poate opta şi pentru un propulsor de 128 kW (174 CP), cu un cuplu motor de 340 sau un motor impresionant de 400 newton-metri, echipate în versiunea standard cu filtru de particule pentru motorină. Cel mai puternic motor este propulsorul V6 de 3.2 litri V6. Acesta dezvoltă 173 kW (235 CP) la 6200 rotaţii/minut şi permite modelului Highline să atingă o viteză maximă de 205 km/h. Toate motoarele sunt disponibile cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte sau o cutie automată cu 6 trepte. Opţional, clienţii pot opta pentru Highline în versiunea 4MOTION.

Suspensiile independente ale trenului de rulare includ lonjeroanele McPherson pentru osia faţă şi osia cu braţ oscilant longitudinal cu arcuri "minibloc" şi amortizoare separate spate. În mod suplimentar, barele masive antiruliu estompează ruliul în viraje, iar amortizoarele adaptate în funcţie de nivelul de încărcare îmbunătăţesc confortul suspensiilor. În funcţie de capacitatea motorului, discurile de frână ventilate şi jantele de 16 sau 17 ţoli sunt adaptate perfect pentru a asigura frânarea modelului Multivan Highline. Highline este echipat cu pneuri de 235 pe jante de aluminiu. În versiunea standard, Multivan este echipat cu ABS cu 4 canale, TCS şi ESP, precum şi sistem de stabilizare a remorcii, în cazul în care se optează pentru un cuplu de remorcare.

Bucuresti, 16.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *