free download 78 travel guides written by experts

“Mos Nicolae poposeste in satul Lada” – CEDIIS 2013

Astãzi, 5 decembrie 2013 Centrul European pentru Dezvoltare Incluzivã şi Intervenţie Socialã – CEDIIS, va merge în satul Lada, comuna Tătărăştii de Jos, Judeţul Teleorman, pentru a oferi bãtrânilor, familiilor nevoiaşe şi copiilor acestora, darurile de la Moş Nicolae.

,,Moş Nicolae poposeşte în satul Lada”, este a doua acţiune din cadrul Campaniei ,,Poveşti de iarnã la gura sobei prezentate de CEDIIS" 2013, ce işi propune sã sprijine 30 de bãtrâni şi 20 de copii din satul Lada.

Campania ,,Poveşti de iarnã la gura sobei prezentate de CEDIIS“ 2013, este organizatã şi derulatã de CEDIIS, în perioada 25 noiembrie 2013 – 15 ianuarie 2014, cu scopul de a lumina sãrbãtorile celor mai puţin norocoşi.

Fiecare acţiune a Campaniei, este ea însãşi o Poveste în care se ,,împletesc" frumos legende, tradiţii sau obiceiuri de iarnã, cu poveste lor tristã de viaţã, transformând finalul dureros al poveştii reale într-un happy-end.

,,Ȋn acest an, noi – membrii echipei CEDIIS, am fost spiriduşii Moşului , în prima Poveste a Campaniei, numitã ,,Scrisori pentru Moş Nicolae”. Scopul acestei prime acţiuni a fost de a cunoaşte cât mai multe poveşti de viaţã – pe care sã le luminãm, cât mai multe gânduri şi dorinţe – pe care sã le îndeplinim. Am primit o mulţime de scrisori de la copii cuminţi, din diferite colţuri ale ţãrii, ale cãror poveşti de viaţã ne-au impresionat profund .

Astãzi vã prezentãm A doua poveste a Campaniei – ,,Moş Nicolae poposeşte în satul Lada ” – în care personajele principale sunt bãtrânii şi copiii din satul Lada:

A fost odatã… Povestea lui Moş Nicolae şi a darurilor împãrţite pe furiş în noaptea de 5 spre 6 decembrie, o ştiţi cu siguranţã! Se spune cã, demult de tot, Sfântul Nicolae a moştenit o mare avere, pe care a folosit-o pentru a-i ajuta pe oamenii nevoiaşi.

Ȋn satul Lada existã o categorie de oameni în vârstã lipsitã total de orice mijloace financiare şi din pãcate şi de sprijinul familiei. Existã copii fãrã posibilitãţi, proveniţi din familii defavorizate, care trãiesc în condiţii mizere, chiar sub limita subzistenţei uneori. Cu toate acestea, merg la şcoalã sau grãdiniţã, chiar dacã asta înseamnã sã parcurgã zilnic, pe jos, drumul de câţiva kilometri pânã acolo.

Ȋn spiritul tradiţiei, aceastã acţiune organizatã de CEDIIS, va demonstra cã Moş Nicolae poate trece pragul şi celor mai nevoiaşe case, poate reda speranţã şi poate îndeplini dorinţe." (Mariana Nica – Preşedinte CEDIIS)

Bucuresti, 05.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *