free download 78 travel guides written by experts

Moment istoric pentru join-venture-ul BMW Brilliance Automotive: BMW Group extinde participaţia în joint venture la 75%

Extinderea pe termen lung a joint-venture-ului BMW Brilliance Automotive Ltd. (BBA) a făcut un anunţ istoric. Vineri, Adunarea Generală Extraordinară a Brilliance China Automotive Holdings Ltd. (CBA) din Hong Kong a aprobat vânzarea unei participaţii de 25% din BBA către BMW Group. Aproximativ 63% din acţionarii reprezentaţi au votat în favoarea acestui pas.

Sediul BMW Welt si BMW Group
Sediul BMW Welt si BMW Group

Aşa cum s-a anunţat în octombrie la cea de-a 15-a aniversare a BBA, BMW Group intenţionează să-şi extindă participaţia la BBA de la 50% la 75%, iar ambii parteneri au semnat acordul corespunzător. În cadrul acordului, termenul contractul al joint-venture-ului, care acum ar fi expirat în 2028, a fost extins pentru 2040. Tranzacţia trebuie aprobată de autorităţile competente. Înţelegerea urmează să se încheie cel mai târziu în 2022, când cerinţele pentru participaţia minimă a unei companii de stat într-un joint-venture pentru producţie auto în China vor fi ridicate.

Obiectivul BMW Group este de a consolida colaborarea pe termen lung cu CBA, de a creşte capacitatea de producţie de la Shenyang şi de a continua extinderea localizării unor modele suplimentare, inclusiv automobilele cu soluţii noi de propulsie (NEV). Prin urmare, în octombrie a fost anunţată o investiţie de peste trei miliarde de euro în structurile noi şi cele existente ale uzinei din Shenyang ce va fi efectuată în anii următori: la Tiexi, capacitatea locaţiei se va dubla. Prin sistemul foarte flexibil de producţie, noua uzină de la Tiexi va putea construi automobile cu trenuri de rulare complet electrice, parţial electrice şi convenţionale pe o singură linie de producţie. Măsuri extinse suplimentare de extindere şi remodelare vor fi efectuate şi la uzina vecină din Dadong. Structura sa va fi extinsă pentru a se adapta variantelor viitoare ale modelelor BMW şi creşterii aşteptate a cererii clienţilor. Prin urmare, de la începutul deceniului următor, capacitatea totală de producţie anuală pentru automobilele BMW va creşte treptat la uzinele BBA la 650.000 de unităţi, ceea ce va crea 5.000 de locuri de muncă noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *