free download 78 travel guides written by experts

Modernizarea fabricii de ciment din Campulung mareste capacitatea

de productie ciment a Holcim (Romania)

Ca urmare a unei investitii totale de peste 120 milioane EUR, modernizarea fabricii de ciment din Campulung a fost finalizata in iunie si aduce o crestere de 30% a capacitatii de productie ciment a Holcim (Romania), sustinand astfel cererea in crestere de pe piata din Romania.
Activitatile de modernizare a fabricii de ciment din Campulung, initiate la sfarsitul anului 2005, au stabilit si cateva recorduri:

–       construirea celei mai inalte cladiri industriale din Romania: turnul de preincalzire care are o inaltime de 135 metri;

–       cel mai mare cuptor nou construit de Holcim in Europa de Est, oferind o capacitate de productie ciment de aproximativ 2 milioane tone pe an;

–       cele mai mari silozuri de clincher din Romania construite din beton armat, utilizand o tehnologie de ultima ora, 2 X 75.000 tone;

–       dimensiuni impresionante ale halei de preomogenizare: 162 metri lungime, 76 metri deschidere libera, 25 metri inaltime (suprafata acesteia este comparabila cu cea a unui stadion de fotbal).

„Modernizarea fabricii de ciment din Campulung marcheaza etapa finala a procesului de retehnologizare inceput in urma cu cativa ani la fabrica din Alesd. Am investit si continuam sa investim in calitate si performanta, acordand o atentie deosebita protejarii mediului. Investitiile de la fabrica din Campulung reprezinta, de asemenea, o dovada a angajamentului nostru de a satisface cererea de ciment in crestere a clientilor nostri.” a spus Markus Wirth, Director General al Holcim (Romania).

„Noul cuptor inlocuieste cele trei cuptoare mai mici, invechite si care au fost date in functiune in 1972 si evidentiaza inca o data eforturile noastre de a implementa si detine cele mai bune tehnologii disponibile. Noua linie de productie a fabricii de ciment din Campulung beneficiaza de instalatii complet automatizate, care ofera o productie de ciment avand cea mai buna si constanta calitate, cu un impact minim asupra mediului.” a spus Emil Raicov, Director Fabrica de Ciment Campulung.

O investitie aditionala de 75 milioane EUR pentru fabrica de ciment din Campulung va incepe anul acesta si va fi finalizata in 2009. Aceste noi activitati investitionale vor fi directionate catre o serie de proiecte precum linii de macinare a clincherului, transportul la silozurile de depozitare, extinderea punctelor de incarcare a cimentului vrac.

Campulung, 30.06.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *