free download 78 travel guides written by experts

Moartea leul Cecil demonstreaza cat este de necesara interzicerea vanatorii de trofee

VIER PFOTEN solicită autorităților să interzică vânătoarea la țarc și importul de trofee de vânătoare

VIER PFOTEN solicită țărilor europene și Statelor Unite ale Americii interzicerea importurilor de trofee de vânătoare. O astfel de măsură ar reduce semnificativ numărul animalelor împușcate de vânătorii de trofee și ar frâna această industrie profitabilă, dar total lipsită de etică.

”Australia a interzis importul de trofee de vânătoare încă din primăvara acestui an. Acum este momentul perfect ca și alte țări occidentale să îi urmeze exemplul.” A declarat Heli Dungler, Fondator VIER PFOTEN.

O echipă VIER PFOTEN se află în prezent Zimbabwe pentru a monitoriza situația din Parcul Național Hwange. Pentru VIER PFOTEN, ca organizație de protecție a animalelor, este important ca puii leului Cecil să fie în siguranță. Au existat zvonuri, infirmate între timp, că fratele lui Cecil, Jericho, a fost de asemenea ucis. Să nu uităm că există riscul ca următorul mascul alfa să ucidă puii, așa cum se întâmplă de obicei în sălbăticie în astfel de cazuri. Până acum se pare că Jericho a protejat puii lui Cecil.

”În colaborare cu autoritățile și administrația parcului național, echipa VIER PFOTEN va monitoriza situația de la fața locului pentru a controla toate riscurile implicate. Apreciem ultima decizie a Guvernului de a restricționa vânătoarea. Am fi încântați să oferim inclusiv baza pentru o legislație potrivită și implementarea ei corectă.” A declarat Heli Dungler. VIER PFOTEN pune la dispoziția Guvernului din Zimbabwe suportul unor specialiști cu expertiză solidă privind vânătoarea la țarc.

Potrivit datelor CITES (Convenția privind comerțul internațional cu specii sălbatice de faună și floră pe cale de dispariție) în perioada 2010-2014, numeroase trofee de lei au fost importate în diferite țări occidentale:
1. SUA– 3703
2. Spania – 458
3. Germania – 165
4. Republica Cehă- 136
5. Franța – 80
6. Elveția – 65
7. Austria – 65
8. Marea Britanie – 32
9. Italia – 38
10. Bulgaria – 16
11. Olanda– 6
12. România – 3

Notă: Vă rugăm să rețineți că aceste cifre reprezintă permisele de export de bucăți din corpuri de lei, ca trofee de vânătoare. Aceste trofee pot include: piei, picioare, cozi, oase, etc.

Țările de unde provin aceste trofee sunt: Africa de Sud, Botswana, Namibia, Zimbabwe, Lesotho, Swaziland, Zambia, Mozambic, Mali .

VIER PFOTEN militează pentru interzicerea vânătorii la țarc și a fermelor zootehnice comerciale, o petiție în acest sens fiind accesibilă astfel: www.cannedhunting.com.

Bucuresti, 03.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *