free download 78 travel guides written by experts

Mitul „oului stresat”- in dezbatere, sambata, la „Europa mea”

TVR vă invită la o nouă dezbatere pe teme de interes ale Politicii Agricole Comune (PAC), sub genericul campaniei „Agricultura – gustul vieţii”. Emisiunea „Europa mea” de sâmbătă, 10 martie, la TVR 1, de la ora 12.30, dezbate mitul „oului stresat”.

Care este semnificaţia cifrelor de identificare marcate pe ouăle comercializate? Este oul provenit din găini crescute la baterie mai puţin hrănitor decât cel crescut în sistem „eco”? Acestor întrebări, dar şi multor altora, moderatorul Gabriel Giurgiu va încerca să le găsească răspuns în cadrul emisiunii „Europa mea” de sâmbăta aceasta.

Ediţia din 10 martie a emisiunii vă invită să urmăriţi trei reportaje, primul dintre acestea având la bază un film al Comisiei Europene cu privire la agricultura organică.

Cel de-al doilea face referire la costurile de producţie pentru ouă şi include un interviu cu Ilie Van, Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări din România. Materialul cuprinde şi un dialog cu un expert din Polonia, care va clarifica o serie de detalii legate de exportul de ouă din Polonia în România.

Cel de-al treilea reportaj vă prezintă o alternativă de consum pentru ouăle de găină: cele de prepeliţă, într-un material realizat la o fermă din apropierea Bucureştiului.

Televiziunea Română a atras fonduri europene nerambursabile de la Comisia Europeană – Direcţia Generală pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală pentru co-finanţarea unei campanii de informare şi de conştientizare a publicului general şi a publicului tânăr din mediul urban asupra Politicii Agricole Comune (PAC). Sub genericul „Agricultura – gustul vieţii”, TVR dedică mai multe ediţii ale unor emisiuni publicistice din grila sa de programe pentru explicarea şi promovarea Politicii Agricole Comune.

Bucuresti, 08.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *