Baby Boom Show 2022
Shadow

Misteriile egiptene – Zei, regi, simboluri si ritualuri

Alexandre Moret
Editura Herald

Egiptul Antic fascinează cercetători și oameni obișnuiți deopotrivă de ani și ani de zile. Piramidele încă mai au mistere și poate că niciodată nu vom descoperi totul despre Egiptul Antic.

Putem face însă mici pași, iar Misteriile Egiptene, lucrarea lui Alexander Moret recent apărută la Editura Herald, aduce în atenție ceremonii sacre din templele Egiptului și influența lor de-a lungul timpului.

Ținând cont că aceste ceremonii erau inițial accesibile doar elitelor de preoți și inițiați, pentru ca mult mai târziu să devină parte din cultura omului obișnuit cu elemente integrate în evenimente, și luând în calcul faptul că unele gesturi simbolice și idei se păstrează până în ziua de azi, misteriile egiptene devin și mai interesante de studiat.

Misteriile egiptene - Zei, regi, simboluri si ritualuri

“Am încercat să prezint în acest volum de eseuri, sub o formă  accesibilă, câteva dintre problemele cele mai interesante, dar dificil de rezolvat, pe care ni le oferă Egiptul. acolo unde textele egiptene nu explică suficient sau sunt obscure, soluțiile pe care le propun sunt inspirate din comparații cu credințele și obiceiurile altor popoare.” (p. 5)

Lucrarea conține numeroase trimiteri bibliografice, precizări suplimentare de ajutor cititorilor și ilustrații deosebit de interesante. toate fac ca misteriile egiptene să fie carte accesibilă, perfectă pentru toți cei care vor să afle mai multe despre Egipt și egipteni.  asemănările identificate de autor cu unele credințe și obiceiuri mai cunoscute nouă sunt interesante și deschid perspective inedite de înțelegere a Egiptului antic.

Leave a Reply

Your email address will not be published.