metalshow

Mircea Cartarescu in format poche

serie de autor Humanitas

Rem Cu siguranta ati citit Nostalgia si Levantul! Acum, romanele Rem, Gemenii si volumul de povestiri Mendebilul, initial publicate in Nostalgia, precum si Levantul au aparut in format poche si intr-o prezentare grafica de exceptie.

„Iti pot sugera ca acum, cand ai ajuns la aceste randuri, sa inchizi pentru cinci minute ochii si sa-ti rechemi in minte toate detaliile celei mai frumoase (sau ale ultimei) nopti de dragoste pe care ai trait-o…” (Rem, Mircea Cartarescu)

Gemenii
„(…) Ca toti romanticii astia, voi scrie nu ca sa construiesc o poveste, ci ca sa exorcizez o obsesie, ca sa imi apar bietul suflet de monstru, de monstrul groaznic nu prin hidosenie, ca la Kafka, ci prin frumusete.(…)”  (Gemenii, Mircea Cartarescu)

Mendebilul
„Chiar de a doua zi ne-am lasat subjugati de farmecul Mendebilului. Dimineata n-am coborat deloc in santuri, desi mireasma de pamant ne trezea nostalgia, ci l-am inconjurat pe baiat si l-am ascultat povestind. Ne povestea, stiu acum, legendele Mesei Rotunde, cu Charlemagne si Arthur, cu pagani cumpliti si o sabie care purta un nume. (…)” (Mendebilul,
Mircea Cartarescu)

Levantul
„Cu Levantul, Mircea Cartarescu propune o epopee cu un personaj principal absolut neobisnuit: poezia romaneasca de la inceputuri pana in zilele noastre. Scris la sfarsitul anilor `80, poemul sau epic reitereaza traseul gandirii poetice romanesti si reconstituie, in interiorul unui roman in versuri cu actiune labirintica, marile epoci ale literaturii.”

Bucuresti, 12.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *