metalshow

ANRC modifica perioada de tranzitie a tarifelor

de interconectare cu reţelele mobile      

Astăzi, 12 decembrie 2006, ANRC a adoptat deciziile de amânare a aplicării celei de-a doua etape de reducere a tarifelor de interconectare cu reţelele operatorilor Orange România şi Vodafone Romania.

Tarifele maxime de interconectare ce pot fi practicate de Orange România şi Vodafone Romania începând cu 1 ianuarie 2007 vor fi de 7,21 eurocenţi pe minut. Etapa a doua de reducere va fi amânată cu un an, astfel că nivelul tarifar de 6,40 eurocenţi pe minut stabilit iniţial pentru începutul anului 2007 va fi aplicat de la 1 ianuarie 2008.

ANRC susţine corectitudinea modelului aplicat, nivelul maximal de 5,03 eurocenţi pe minut la care vor ajunge tarifele de interconectare la finalul acestei perioade de tranziţie, stabilit pentru 1 ianuarie 2009, fiind menţinut în continuare.

Prin prisma dezideratului de armonizare la nivel european, în contextul aderării României la Uniunea Europeană, ANRC a decis amânarea cu un an a etapei de reducere a tarifelor de interconectare cu reţelele de telefonie mobilă, programată pentru 1 ianuarie 2007. Au fost luate în calcul nivelul şi evoluţia tarifelor de terminare a apelurilor în reţelele mobile în Statele Membre ale Uniunii Europene şi faptul că tarifele de terminare în reţelele celor doi operatori se află deja la cel mai mic nivel din Europa.

Deciziile preşedintelui ANRC pentru modificarea Deciziilor preşedintelui Autorităţii Naţionale de Reglementare în Comunicaţii nr.436/2006 şi nr.437/2006 sunt publicate pe pagina de Internet a ANRC, la secţiunea Decizii ANRC.

Autoritatea Naţională de Reglementare în Comunicaţii este instituţia independentă de reglementare în domeniul comunicaţiilor electronice şi al serviciilor poştale. În activitatea sa, ANRC urmăreşte ca obiective majore: promovarea concurenţei, protecţia intereselor utilizatorilor finali şi încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANRC vizitaţi www.anrc.ro.

Bucuresti, 12.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *