metalshow

MINI ALL4 Racing si Nasser Al-Attiyah incoronati campioni ai editiei 2015 a Cupei Mondiale FIA

pentru Raliuri Cross-Country // MINI si modelul MINI ALL4 Racing castiga, pentru a patra oara consecutiv, Cupa Mondiala FIA pentru Raliuri Cross-Country cu Nasser Al-Attiyah

Pilotul MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah (Qatar), a fost încoronat oficial drept câştigător al ediţiei 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country – o victorie împărtăşită cu navigatorul său obişnuit, Mathieu Baumel (Franţa). Prin această realizare importantă, MINI este confirmat drept câştigător al titlului "constructorilor" în cadrul Cupei Mondiale. MINI şi modelul MINI ALL4 Racing au reuşit patru victorii consecutive (2012-2015) în acest campionat prestigios.

Confirmarea oficială a acestor două victorii majore în Cupa Mondială a venit imediat după cea de-a zecea şi ultima etapă din ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country – Baja Portalegre 500 (22-24 octombrie), care a avut loc în Portugalia. Şi de această dată, această competiţie populară din calendarul Cupei Mondiale a avut un model MINI ALL4 Racing (#516) la start. Chilianul Boris Garafulic şi navigatorul portughez Filipe Palmeiro au încheiat pe locul al cincilea şi au încheiat, în mare măsură, pregătirile pentru Raliul Dakar 2016.

Pilot al unui MINI ALL4 Racing, Nasser Al-Attiyah a cucerit titlul ediţiei 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country într-o manieră triumfală prin realizarea unui total insurmontabil de 201 puncte după cea de-a noua etapă (Raliul Marocului, 3-9 octombrie) din totalul de zece runde. Al-Attiyah a fost extrem de fericit cu rezultatul oficial…

"Acest sezon a fost unul bun pentru MINI şi pentru mine. Cea mai bună’ cursă a mea a fost în Qatar pentru că a fost victoria de acasă. Am mai fost şi câteva momente dificile, dar am uitat rapid ce s-a întâmplat şi am revenit mai puternic pentru celelalte concursuri. Să câştigat Cupa Mondială şi Raliul Dakar este o realizare fantastică şi pot spune că noi – Mathieu şi cu mine – sunt cel mai bun echipaj din cross-country, cu cea mai bună maşină. MINI ALL4 Racing are multă experienţă fiind susţinută de X-raid, cea mai bună echipă din Cupa Mondială de cross-country. Acum, obiectivul meu este să câştig Raliul Dakar din nou."

Victoria în ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country poate fi considerată cireaşa de pe tort, după un start glorios de sezon când MINI ALL4 Racing a câştigat teribilul Raliu Dakar, prin echipajul format din Nasser Al-Attiyah şi Mathieu Baumel. Succesul acestui tandem dinamic în Raliul Dakar a fost împărtăşit cu alte opt echipaje MINI ALL4 Racing care au trecut linia de sosire – patru dintre acestea pe una din primele cinci poziţii.

Participarea în ediţia 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country a fost o altă provocare pentru echipajele MINI ALL4 Racing. Nici că se putea decor mai diferit cu terenul acoperit cu zăpadă şi gheaţă din Rusia şi nisipul etapelor din deşert. O furtună de nisip la ediţia 2015 a Abu Dhabi Desert Challenge a fost suficient de puternică pentru a produce anularea ultimei etape a competiţiei din considerente de securitate. Ameninţarea penelor a fost constantă şi a reprezentat doar una din numeroasele provocări ce au trebuit evitate în condiţii de cursă.

În ciuda temperaturilor extreme, a vânturilor puternice şi a văilor şi vârfurilor presărate cu pietre, rezistenţa şi fiabilitatea MINI ALL4 Racing au fost din nou la înălţime. Din cele nouă etape ale Cupei Mondiale care au precedat Baja Portalegre 500, echipajul Nasser Al-Attiyah – Mathieu Baumel a câştigat cinci dintre acestea. Alte trei curse ale ediţiei 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country au fost câştigate de MINI ALL4 Racing. O altă competiţiei, Ruta 40 (Argentina), care nu a contat pentru campionat, s-a încheiat cu o dublă MINI ALL4 Racing.

Sezonul 2015 al Cupei Mondiale a însemnat o abordare radicală a echipei MINI, care a lansat câteva nume noi în cockpitul MINI ALL4 Racing. Combinaţia dintre favoriţii precum Orlando Terranova (Argentina), Nani Roma (Spania) şi Erik Van Loon (Olanda) şi nou sosiţii Mikko Hirvonen (Finlanda), Harry Hunt (Marea Britanie) şi Adam Malysz (Polonia) a produs evoluţii de calitate şi rezultate imediate.

Cele patru victorii consecutive în Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country – şi Raliul Dakar Rally – a dovedit încă o dată, dincolo de orice îndoieli, calităţile multilaterale ale MINI ALL4 Racing. Bazat pe MINI John Cooper Works Countryman, MINI ALL4 Racing este pregătit sub conducerea lui Sven Quandt, cu experienţa tehnică şi competiţională a echipei X-raid, ce are sediul în Trebur (Germania). Titlul câştigat în Cupa Mondială 2015 este al nouălea pentru X-raid şi al optulea consecutiv.

După încheierea ediţiei 2015 a Cupei Mondiale FIA pentru Raliuri Cross-Country, lumea competiţiilor de rally-raid îşi îndreaptă acum atenţia spre Raliul Dakar 2016 (3-16 ianuarie 2016).

Calendar competiţional: Cupa Mondială FIA pentru Raliuri Cross-Country

20-22.02        Baja Russia
27.03-02.04  Abu Dhabi Desert Challenge
18-24.04        Sealine Cross-Country Rally Qatar
10-17.05        Pharaons Rally
25-28.06        Italian Baja
24-26.07        Baja Aragón
13-16.08        HunGarian Baja
27-30.08        Baja Poland
03-09.10        Rallye du Maroc
22-24.10        Baja Portalegre 500

München / Bucuresti, 26.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *