Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

MedLife introduce in premiera la Brasov tehnici de radiologie si endoscopie interventionala

MedLife, cel mai mare operator medical privat din România, introduce în premieră la Braşov o serie de tehnici minim invazive de radiologie şi endoscopie digestivă intervenţională, utilizate în patologia tubului digestiv, a căilor biliare şi pancreatice. Aceste proceduri sunt folosite în scop diagnostic şi mai ales terapeutic, pentru afecţiuni grave care nu se mai pot rezolva chirurgical.

Radiologia intervenţională permite realizarea sub control imagistic a biopsiilor în limfoame, tumori pulmonare, mamare, renale, hepatice, drenaje biliare externe etc. Metoda este minim invazivă, iar avantajul major este acela că pacientul nu trebuie să suporte o intervenţie chirurgicală în scop diagnostic sau uneori terapeutic. Endoscopia digestivă intervenţională permite la rândul său tratamentul unor afecțiuni benigne și maligne ale căilor biliare, pancreatice și ale tubului digestiv, fără a fi necesar actul operator, cu recuperarea si reintegrarea socio-profesională rapidă a pacientului.

Față de chirurgia clasică, noile tehnici prezintă o serie de avantaje importante precum: invazivitatea minimă asupra pacientului, riscul mult mai redus de a dezvolta complicaţii, reducerea semnificativă a timpului de elaborare a diagnosticului, reducerea costului actului medical, creşterea duratei şi calităţii vieţii. În plus, există posibilitatea de a rezolva anumite complicații rezultate în urma chirurgiei clasice.

“Suntem onoraţi să fim din nou primii în Braşov care realizăm proceduri medicale inovatoare, cu beneficii reale pentru pacienţi, în condiţii de înaltă calitate a actului medical. Discutăm de intervenţii care presupun o minimă agresiune asupra pacientului, cu un risc mai redus al complicaţiilor faţă de chirurgia clasică, reduc timpul de internare şi perioada de recuperare. În Occident există deja departamente specializate strict pe aceste proceduri care au primă indicaţie acolo unde chirurgia clasică este considerată inoportună şi de mare risc. În România aceste servicii sunt disponibile pe scară restrânsă, în general în centre universitare de înaltă performanță”, a declarat directorul spitalului MedLife Braşov, doctorul Aurel Fernye.

Cu ocazia lansării şi dezvoltării acestor servcii, spitalul MedLife Braşov a organizat astăzi o manifestare ştiinţifică cu o componentă practică şi una teoretică. Prima sesiune include demonstraţii practice de colangio–pancreatografie endoscopică retrogradă şi drenaj biliar percutan. Partea a doua a evenimentului va fi una teoretică, cu expuneri pe tema importanţei şi metodelor de aplicare a tehnicilor de radiologie şi endoscopie intervenţională. La manifestare vor participa medici gastroenterologi, internişti, oncologi, chirurgie generală şi medici de familie din toată ţara.

“Medicina modernă pune din ce în ce mai mult accentul pe rezolvarea cazurilor dificile prin tehnici cu invazivitate minimă. Tehnicile de radiologie și endoscopie digestivă intervențională, care ating perfect acest deziderat, au un istoric de peste 30 de ani în țările dezvoltate, unde reprezintă în momentul de față standard terapeutic pentru o gamă largă de afecțiuni. În România, aceste tehnici au fost introduse mai târziu, înregistrând însă progrese semnificative în ultimii 5-10 ani”, a declarat Dr. Pop Cosmin, medic specialist gastroenterolog MedLife.

Bucuresti, 29.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *