tech week
Shadow

”Medeea: Furie”, cea mai recentă producție a Teatrului Apropo, are PREMIERA pe 22 ianuarie, de la ora 19.00, la Teatrul Apropo (Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 8, Pipera, București)

Textul scris de Radu Popescu a fost nominalizat pentru Premiul Concursului Național de Dramaturgie FEST-FDR, Timișoara, 2021.

Spectacolul ”Medeea: Furie” reinterpretează mitul antic și chestionează subiectele omului contemporan legate de familie și „parenting”. Cum gestionăm tensiunile care se nasc între viața personală de adult și sacrificiile presupuse de creșterea copiilor? Care sunt caracteristicile unui „părinte bun”? Ce se ascunde cu adevărat sub presiunile constructelor sociale și culturale actuale despre ”parenting”?

Autorul despre spectacol: MEDEEA: FURIE este în primul rând despre relațiile de astăzi dintre părinți și copii, puse în contextul mitului antic, dar filtrate prin ideile pe care le-am avut, sentimentele variate care s-au născut într-o formă sau alta din experiența mea personală de tată a patru copii.

La începutul procesului de creație a piesei, care s-a întins pe mai bine de un an de zile, eram hotărât să o ”rup” cu contextul ”prăfuit” al vechilor istorii și să scriu un text adus cât mai mult în contemporan. Doar că pe parcurs, mai ales în etapa de repetiție, mi-am dat seama că Povestea (”un rege avea o fată care s-a îndrăgostit de un Făt Frumos”) adaugă multă culoare, substanță și chiar umor – punând în mod paradoxal mai bine în evidență conflictul modern.

afis Medeea Furie

”MEDEEA: FURIE” de Radu Popescu
Distribuție: Valentina Zaharia, Sidonia Doica, Fulvia Folosea, Denis Hanganu, Lucian Pavel
Scenografie: Diana Miroșu
Muzică: Adrian Piciorea
Mișcarea scenică: Teodora Tudose
Multimedia: Diana Butnaru
Regie: Radu Popescu
Durată: 1 oră și 40 de minute (fără pauză)

Bilete Eventbook: Bilet
MyStage: Bilet

Durata: O oră și 40 de minute (fără pauză).

Spectacol recomandat adolescenților cu vârsta minimă 16 ani – limbaj licențios.

Pentru accesul în sala de spectacole este necesară prezentarea Certificatului Verde de vaccinare / Adeverinței de vaccinare care să ateste cel puțin 10 zile de la încheierea schemei complete de vaccinare – SAU un document care să ateste perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS CoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Certificatul poate fi descărcat de aici: https://certificat-covid.gov.ro.

Purtarea măștii de protecție este obligatorie, pe toată durata reprezentației și oriunde în interiorul teatrului. Pentru a oferi o protecție eficace, masca trebuie să acopere gura și nasul.

Producător: Asociația TEATRUL.RO / Teatrul Apropo, 2021, în cadrul proiectului ”Medeea: Furie”.

Spectacolul ”Medeea: Furie” a fost finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național, în cadrul Sesiunii de proiecte I / 2021.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Leave a Reply

Your email address will not be published.