metalshow

MasterChef la inaltime! Proba la peste 8.000 de metri altitudine, in premiera

MasterChef, cel mai bun show culinar din România a ridicat din nou standardele în divertisment. Ediția de ieri seară a prezentat în premieră proba la înălțime ce a adus în fața televizoarelor peste 1.6 milioane de telespectatori care au urmărit evoluția concurenților pe întreaga perioadă de difuzare, iar minutul de maximă audiență de la 20:55 a strâns aproximativ 2 milioane de români în fața televizoarelor.

Ediția difuzată marți a înregistrat 9.8 puncte de rating și 20.6% share în intervalul de difuzare 20:30 – 22:27, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut 5.9 puncte de rating și 12.4% share pe această categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 7.2 puncte de rating și 13% share. Postul clasat pe locul doi a înregistrat o audiență medie de 7.1 puncte de rating și 12.7% share.

La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată pe primul loc cu o audiență medie de 8.2 puncte de rating și 14.6% share, în timp ce locul secund a obținut 7.1 puncte de rating și 12.7% share.

Călătoria culinară a continuat cu probe în premieră și decizii tranșante

Emisiunea a început cu proba Cutia Misterelor, care i-a suprins pe concurenți prin ingredientele descoperite și care s-a dovedit a fi foarte dificilă pentru vegetarieni: măruntaie, cap de porc, organe, limbă sau ficat.

Cel care a reușit să impresioneze jurații prin preparatul său a fost Ciprian, devenind astfel singurul concurent din show care a câștigat două probe consecutiv. El a gătit pachețele chinezești umplute cu inimă, rinichi și creier, legume sotate, ardei în două culori și sos de mango dulce-iute cu ghimbir și ardei roșu, preparat care a impresionat-o pe chef Patrizia. Ciprian a câștigat dreptul de a fi căpitan la următoarea probă și de a-și alege coechipierii.

Echipa lui Ciprian a fost formată din Tudor, Silviu, Mirabela, Alexandra, Odette și Isadora. Tot Ciprian a avut avantajul de a alege căpitanul echipei concurente, numindu-l pe Petrică. Acesta i-a ales pe Rasty, Siserman, Andreea, Particia, Tavi și Lambrino să-i fie alături.

Următoarea probă a fost o premieră la MasterChef România. Concurenții au fost nevoiti să gătescă la sol un meniu demn de business class pentru pasagerii zborului Bucuresti-Bruxelles, într-o bucătărie a unei companii de catering pentru zboruri internaționale. Chef Bogdan Octavian, cel care se ocupă de catering-ul pentru clasa business le-a ținut un mic training concurenților și i-a supravegheat în timpul preparării. Astfel, concurenții au aflat că regulile pentru a găti la o companie de catering aeriană sunt foarte stricte: ingredientele nu au voie să intre în contact, iar felurile de mâncare scoase din cuptor intră imediat la răcitor pentru o răcire bruscă, astfel încât să nu dezvolte bacterii.

Echipa albastră, condusă de Ciprian, a gătit salată de caracatiță, friptură de vită la cuptor cu cușcuș și cheese cake. Echipa roșie condusă de Petrică a gătit carpacio de vită, ton în crustă de nuci cu sparanghel, sos de pere și cremă de mango cu brânză pe blat crumble.

Provocarea a venit după ce au terminat de gătit, fiind nevoiți să aleagă câte doi membri din fiecare echipă pentru a servi mâncarea la peste 8.000 de metri altitudine, pe parcursul zborului. Echipa albastră a ales să îi trimită pe Silviu și Mirabela, iar cea roșie pe Lambrino și Andreea.

Proba în aer a fost câștigată de echipa albastră, iar echipa roșie a intrat la testul sub presiune.

Concurenții au trebuit să gătească desertul pregătit de invitatul special, Chef Ana Maria Consulea – artizanul deserturilor fabuloase. Ea a pregătit o tartă specială de ciocolată cu trufe, iar concurenții au avut voie să studieze preparatul și să îl guste înainte de a se apuca de gătit.

Testul sub presiune s-a desfășurat în sistem de ștafetă: toți concurenții intrați la test au fost împărțiți în trei echipe de câte doi oameni: Lambrino și Tavi, Siserman și Andreea, Patricia și Petrică. În timp ce unul gătea, celălalt a stat pe margine și a dat sfaturi, apoi la fiecare interval de 15 minute au trebuit să facă schimb.

Temerea lui Lambrino de la începutul show-ului, aceea de a găti un desert, s-a adeverit. Nici unul dintre cei doi membri ai echipei formată din Tavi și Lambrino nu avea ca punct forte desertul, ceea ce le-a pus dificultăți în îndeplinirea cu succes a probei, iar juriul a decis ca cei doi să părăsească competiția MasterChef.

Prinde gustul competiției la PRO TV și descoperă cum se vor descurca concurenții în fiecare luni și marți, de la 20:30!

Bucuresti, 12.11.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *