Our website use cookies to improve and personalize your experience and to display advertisements(if any). Our website may also include cookies from third parties like Google Adsense, Google Analytics, Youtube. By using the website, you consent to the use of cookies. We have updated our Privacy Policy. Please click on the button to check our Privacy Policy.

MasterChef la inaltime! Proba la peste 8.000 de metri altitudine, in premiera

ProTv

MasterChef, cel mai bun show culinar din România a ridicat din nou standardele în divertisment. Ediția de ieri seară a prezentat în premieră proba la înălțime ce a adus în fața televizoarelor peste 1.6 milioane de telespectatori care au urmărit evoluția concurenților pe întreaga perioadă de difuzare, iar minutul de maximă audiență de la 20:55 a strâns aproximativ 2 milioane de români în fața televizoarelor.

Ediția difuzată marți a înregistrat 9.8 puncte de rating și 20.6% share în intervalul de difuzare 20:30 – 22:27, pe publicul comercial cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani. Următorul post clasat a obținut 5.9 puncte de rating și 12.4% share pe această categorie.

La nivelul publicului din mediul urban, PRO TV a condus cu 7.2 puncte de rating și 13% share. Postul clasat pe locul doi a înregistrat o audiență medie de 7.1 puncte de rating și 12.7% share.

La nivel național, PRO TV rămâne și de această dată pe primul loc cu o audiență medie de 8.2 puncte de rating și 14.6% share, în timp ce locul secund a obținut 7.1 puncte de rating și 12.7% share.

Călătoria culinară a continuat cu probe în premieră și decizii tranșante

Emisiunea a început cu proba Cutia Misterelor, care i-a suprins pe concurenți prin ingredientele descoperite și care s-a dovedit a fi foarte dificilă pentru vegetarieni: măruntaie, cap de porc, organe, limbă sau ficat.

Cel care a reușit să impresioneze jurații prin preparatul său a fost Ciprian, devenind astfel singurul concurent din show care a câștigat două probe consecutiv. El a gătit pachețele chinezești umplute cu inimă, rinichi și creier, legume sotate, ardei în două culori și sos de mango dulce-iute cu ghimbir și ardei roșu, preparat care a impresionat-o pe chef Patrizia. Ciprian a câștigat dreptul de a fi căpitan la următoarea probă și de a-și alege coechipierii.

Echipa lui Ciprian a fost formată din Tudor, Silviu, Mirabela, Alexandra, Odette și Isadora. Tot Ciprian a avut avantajul de a alege căpitanul echipei concurente, numindu-l pe Petrică. Acesta i-a ales pe Rasty, Siserman, Andreea, Particia, Tavi și Lambrino să-i fie alături.

Următoarea probă a fost o premieră la MasterChef România. Concurenții au fost nevoiti să gătescă la sol un meniu demn de business class pentru pasagerii zborului Bucuresti-Bruxelles, într-o bucătărie a unei companii de catering pentru zboruri internaționale. Chef Bogdan Octavian, cel care se ocupă de catering-ul pentru clasa business le-a ținut un mic training concurenților și i-a supravegheat în timpul preparării. Astfel, concurenții au aflat că regulile pentru a găti la o companie de catering aeriană sunt foarte stricte: ingredientele nu au voie să intre în contact, iar felurile de mâncare scoase din cuptor intră imediat la răcitor pentru o răcire bruscă, astfel încât să nu dezvolte bacterii.

Echipa albastră, condusă de Ciprian, a gătit salată de caracatiță, friptură de vită la cuptor cu cușcuș și cheese cake. Echipa roșie condusă de Petrică a gătit carpacio de vită, ton în crustă de nuci cu sparanghel, sos de pere și cremă de mango cu brânză pe blat crumble.

Provocarea a venit după ce au terminat de gătit, fiind nevoiți să aleagă câte doi membri din fiecare echipă pentru a servi mâncarea la peste 8.000 de metri altitudine, pe parcursul zborului. Echipa albastră a ales să îi trimită pe Silviu și Mirabela, iar cea roșie pe Lambrino și Andreea.

Proba în aer a fost câștigată de echipa albastră, iar echipa roșie a intrat la testul sub presiune.

Concurenții au trebuit să gătească desertul pregătit de invitatul special, Chef Ana Maria Consulea – artizanul deserturilor fabuloase. Ea a pregătit o tartă specială de ciocolată cu trufe, iar concurenții au avut voie să studieze preparatul și să îl guste înainte de a se apuca de gătit.

Testul sub presiune s-a desfășurat în sistem de ștafetă: toți concurenții intrați la test au fost împărțiți în trei echipe de câte doi oameni: Lambrino și Tavi, Siserman și Andreea, Patricia și Petrică. În timp ce unul gătea, celălalt a stat pe margine și a dat sfaturi, apoi la fiecare interval de 15 minute au trebuit să facă schimb.

Temerea lui Lambrino de la începutul show-ului, aceea de a găti un desert, s-a adeverit. Nici unul dintre cei doi membri ai echipei formată din Tavi și Lambrino nu avea ca punct forte desertul, ceea ce le-a pus dificultăți în îndeplinirea cu succes a probei, iar juriul a decis ca cei doi să părăsească competiția MasterChef.

Prinde gustul competiției la PRO TV și descoperă cum se vor descurca concurenții în fiecare luni și marți, de la 20:30!

Bucuresti, 12.11.2014
{mosloadposition user9}
By Alina E. Popescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

No widgets found. Go to Widget page and add the widget in Offcanvas Sidebar Widget Area.