free download 78 travel guides written by experts

Marele castigator “Done in 60 Seconds” a fost ales

Duminică, 25 martie, la gala Empire Awards a fost anunţat câştigătorul competiţiei de scurt-metraje Done in 60 Seconds, la care iubitorii de film, profesioniști ai cinematografiei sau amatori, au fost invitați să înscrie remake-uri după filmele favorite. Marea câştigătoare căreia i s-a înmânat marele premiu pe scena festivalului este Indira Suleimenova din Kazakhstan, care a înscris în competiţie un remake după originalul Black Swan.

Scurtmetrajul ilustrează obstacolele prin care trece personajul principal în încercarea de a dansa cât mai bine şi epuizarea datorată antrenamentelor excesive. Din scurtmetraj nu lipsesc nici penele care o fac pe protagonistă să îşi piardă minţile.

Marele câştigător a fost ales dintre cei 5 finalişti globali, care au fost stabiliţi de către juriul internaţional format din: actorul Chris O’Dowd, prezentatorul emisiunii Sky’s 35mm Alex Zane, regizorul Gareth Edwards şi editorul revistei Empire Mark Dinning. Aceştia au decis la Finala Globală din 23 martie că cele mai bune filme din competiţie sunt: Herge’s Raiders of the Lost Ark – Philip Askins (UK), District 9 – Andrew Norton (Irlanda), Black Swan – Indira Suleimenova (Kazakhstan), Edward Scissorhands – Rosen Lliev (Bulgaria) şi Spiderman – Gonzalo Ruiz şi Joaquin Vergara (Chile).

Filmele înscrise în competiție în acest an au demonstrat încă o dată că 60 de secunde sunt mai mult decât suficiente ca eroul să treacă prin intrigă, acțiune și să ajungă la finalul glorios sau dramatic. Printre scurtmetrajele finaliste am avut parte de aventurile lui Indiana Jones şi miraculoasa lui evadare din mâna naziştilor, de clovni care preiau controlul unui întreg oraş sau povestea fără perdea a lui Edward Scissorhands şi a iubitei sale, în timp viaţa lui Spiderman se schimbă total după ce am asistat la momentele cheie din transformarea sa.

Câştigătorii români Ghinea Andrei-Vlad şi Boeru Alin Costin au participat la Finala Globală de la Londra cu scurtmetrajul The Birds, remake câştigător la etapa locală din România.

Pentru prima dată realizatorii români de film, fie ei amatori sau profesionişti, au putut participa la această competiţie a cărei primă ediţie a avut loc în 2009. De atunci concursul se desfăşoară anual în cadrul festivalului de film Jameson Empire Awards, organizat de Empire, revista de film cel mai bine vândută din Marea Britanie, şi sprijinit de Jameson. În acest an, gazdele acestui eveniment au fost pentru prima dată Lauren Laverne şi Chris Hewitt.

Mai multe informaţii despre competiţia de film Jameson Empire "Done in 60 Seconds" sunt disponibile pe site-ul competiţiei şi pe pagina de Facebook Jameson România, unde se găseşte un tab dedicat noutăţilor.

"Done in 60 Seconds" este o competiţie globală de film scurt, parte a festivalului de film Jameson Empire Awards. Competiţia este organizată la nivel internaţional de Bauer Media, iar etapa din România a fost implementată cu sprijinul IQads.

Bucuresti, 27.03.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *