free download 78 travel guides written by experts

BMW M Award 2016: Marc Márquez face istorie cu al patrulea premiu consecutiv

Pentru al patrulea sezon consecutiv, Marc Márquez a fost cel mai rapid pilot în sesiunile de calificări ale MotoGP, astfel că a stabilit un record absolut. Învingătorul a primit un BMW M2 Coupé cu ocazia finalei stagiunii de la Valencia.

Bucureşti/Valencia. Marc Márquez şi-a continuat seria victorioasă în BMW M Award: spaniolul a fost şi de această dată cel mai rapid pilot în sesiunile de calificări ale celei mai importante clase din motociclismul viteză, MotoGP, şi a obţinut mult râvnitul trofeu pentru a patra oară consecutiv. Anul acesta, eforturile sale în calificări au fost recompensate cu un model BMW M2 Coupé în culoarea Long Beach Blue metalizat. În 2016, BMW M Award a fost decernat pentru a 14-a oară. Divizia BMW M, partener de tradiţie al organizatorului MotoGP – Dorna Sports -, desfăşoară această competiţie specială încă din 2003. Utilizând acelaşi sistem de punctaj precum în clasamentul curselor, piloţii primesc puncte în funcţie de poziţia ocupată în calificările fiecărui week-end de Grand Prix. La finalul stagiunii, câştigătorul primeşte un automobil BMW M exclusiv şi personalizat. Conform tradiţiei, prezentarea oficială are loc la ultima etapă a sezonului din MotoGP. Anul acesta, premiul i-a fost oferit lui Márquez după sesiunea de calificări de sâmbătă, la Valencia (Spania), de către Carmelo Ezpeleta, director executiv al Dorna Sports, şi Frank van Meel, preşedintele diviziei BMW M.

Prin câştigarea BMW M Award pentru a patra oară consecutiv, Márquez a scris istorie încă o dată. În 2013, Márquez a devenit primul debutant din istorie care a câştigat această competiţie prestigioasă. El a repetat succesul în 2014, iar în 2015 a devenit primul pilot cu trei BMW M Awards obţinute consecutiv. Acum, el a reuşit a patra victorie la rând, ceea ce îl face să fie şi liderul în clasamentul succeselor de la înfiinţarea BMW M Award.

BMW M2 Coupé a avut premiera mondială la Detroit, în luna ianuarie, şi imediat a captat atenţia scenei internaţionale. Modelul BMW M coupé de înaltă performanţă a putut fi urmărit pe circuit în acest sezon, când a îndeplinit rolul de BMW M2 MotoGP Safety Car – o situaţie care a permis BMW M2 Coupé să-şi demonstreze puterea şi dinamica. Designul de coupé sportiv, forma musculoasă şi cockpitul orientat către pilot sunt caracteristicile principale ale premiului acordat în acest an pentru BMW M Award. Coupé-ul performant este propulsat de un motor cu şase cilindri dispuşi în linie, cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă 370 CP. Transmisia M cu dublu ambreiaj cu Drivelogic asigură manevrabilitatea sportivă supremă a automobilului în orice situaţie. BMW M2 Coupé cu M DCG accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,3 secunde. Aspectul sportiv al maşinii este subliniat de multe alte dotări.

“Sunt foarte mândru că am reuşit să câştig BMW M Award şi în acest an”, a declarat Márquez la evenimentul de la Valencia. “Acest premiu este foarte apreciat în rândul nostru, al piloţilor MotoGP, iar acest succes este foarte important pentru mine. Cred că a venit momentul să îmi extind garajul de acasă. Abia aştept să urc la volanul acestui BMW M2 Coupé. Cu toate acestea, trebuie să vă spun că am avut deja o mică «luptă» în familie pentru maşină, întrucât mama mea şi fratele meu, Alex, vor şi ei să conducă BMW M2 Coupé.”

“Felicitări lui Marc Márquez pentru acest succes”, a declarat Carmelo Ezpeleta, directorul executiv Dorna Sports. “Acum, el este unic deţinător al recordului în această competiţie, care se bucură de o tradiţie îndelungată şi de succes. Faptul că BMW M Award a fost decernat pentru a 14-a oară în acest an demonstrează cât de strâns şi puternic este parteneriatul nostru cu divizia BMW M. BMW M Award a devenit o prezenţă constantă în MotoGP şi aşteptăm cu nerăbdare momentul aniversar de anul viitor, când premiul va fi acorda pentru a 15-a oară.”

“Marc Márquez este primul pilot MotoGP care câştigă de patru ori BMW M Award – şi a reuşit victorii consecutive. Din 2013 el a fost constant numărul 1 în faţa unei concurenţe puternice şi a dovedit un talent incontestabil de a fi cel mai rapid în calificările categoriei MotoGP. Felicitări pentru acest efort impresionant şi pentru acest succes istoric”, a declarat Frank van Meel, preşedintele diviziei BMW M. “BMW M Award are o mare importanţă pentru noi în cadrul parteneriatului cu Dorna Sports. Este important pentru noi să omagiem corespunzător performanţele remarcabile demonstrate de cei mai buni piloţi din motociclismul viteză. Prin urmare, acordăm o importanţă mare faptului ca maşina câştigătorului să fie foarte specială în fiecare an. Noul BMW M2 Coupé a impresionat pretutindeni în lume prin combinaţia deosebită de putere, dinamică şi agilitate, motiv pentru care suntem încrezători că Marc Márquez se va bucura foarte mult de acest coupé de înaltă performanţă.”

Pe lângă Márquez, alţi cinci piloţi au câştigat BMW M Award de la lansarea competiţiei. Valentino Rossi şi Casey Stoner au obţinut trofeul de câte trei ori, Jorge Lorenzo a câştigat BMW M Award de două ori, iar Sete Gibernau şi Nicky Hayden şi-au trecut câte o victorie în palmares.

Mai multe informaţii cu privire la activităţile extinse ale diviziei BMW M în MotoGP şi la BMW M Award puteţi afla online la: www.bmw-m-safetycar.com.

Divizia BMW M BMW M GmbH este o filială deţinută în totalitate de BMW AG. Cu produse şi servicii în cinci domenii de activitate – automobile BMW M şi BMW M Performance, BMW Individual, pachete şi opţiuni M Sport, BMW Group Driving Experience, precum şi automobile pentru misiuni speciale şi securitate -, se adresează clienţilor cu cerinţe deosebite în privinţa performanţelor, exclusivităţii şi personalizării automobilelor deţinute. Având sediul la München, compania a fost fondată în 1972 ca divizia BMW Motorsport. De atunci, litera M a devenit sinonimul internaţional al succesului în motorsport şi al fascinaţiei pentru automobilele foarte performante destinate utilizării în traficul cotidian.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *