free download 78 travel guides written by experts

Maine seara, Suleyman isi ia adio de la romani

#Joi, 11 decembrie, “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, serialul care a cucerit inimile romanilor, ajunge la final.

Dupa difuzarea a 4 sezoane, 154 de episoade si inregistrarea unor audiente uriase care i-au atras serialului, pe buna dreptate, calificativul de “fenomen”, veti putea afla deznodamantul framantarilor celui mai iubit sultan.

In ultimul episod al serialului, Suleyman se pregateste de ultima sa expeditie. Impovarat de ani, de boala si de remuscari, sultanul isi propune sa scrie o ultima pagina glorioasa a trecerii sale prin Istorie. Fantomele trecutului il bantuie, dar si mai grea devine pentru Suleyman povara succesiunii…

“«Suleyman Magnificul» a fost pentru mine o experienta colosala. Nu te intalnesti prea des cu asemenea caractere, cu asemenea scenariu…Am trais intens acest personaj si m-am indendificat cu el. I-am inteles framantarile, angoasele, am incercat sa-i inteleg deciziile atat de controversate … Cea mai mare bucurie este pentru mine faptul ca acest serial a trezit oamenilor setea de lectura, de istorie. Acelasi efect l-a avut serialul si asupra mea”, a declarat Halit Ergenc, interpretul rolului principal.

Succesul productiei a avut un impact puternic socio-cultural deloc de neglijat si in Romania, influenta otomana ajungand in domenii foarte variate. Au fost lansate linii vestimentare si bijuterii de influenta otomana, meniurile din restaurante au fost adaptate si ele acestei mode, o serie de edituri au venit pe piata cu oferta de carti despre Suleyman si Hurrem. De asemenea, agentiile de turism au profitat din plin de interesul crescut al romanilor pentru istorie si au organizat foarte multe circuite de vacanta in Turcia, cu precadere in Istanbul, acolo unde se afla Palatul Sultanilor (Topkapi), ce a fost recreat pentru filmarile serialului. “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” a cucerit un public foarte diversificat, ca pregatire profesionala, venituri si obiceiuri de consum, iar politicenii au incercat sa se “contamineze” cu valul de simpatie creat de Suleyman in randul oamenilor.

Nu ratati joi, 11 decembrie, ultimul episod al serialului “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii”, de la ora 20:00, la Kanal D. De vineri, 12 decembrie, in locul lui “Suleyman Magnificul – Sub domnia iubirii” se va difuza un nou serial turcesc de succes: “YAMAN”.

Bucuresti, 10.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *