free download 78 travel guides written by experts

Lupta stransa dintre Steaua si Astra

din finalul Cupei Romaniei a atras audiente spectaculoase la PRO TV

Peste trei milioane de români au urmărit la PRO TV meciul de istorie dintre Steaua şi Astra din finala Cupei României. După o luptă stelară crâncenă, care a durat peste 120 de minute, soarta meciului s-a decis la penalty-uri, când astrele s-au aliniat în favoarea echipei din Giurgiu, care a câştigat, astfel, primul trofeu din palmaresul clubului.

PRO TV a fost lider incontestabil de audienţă ieri seară în toate momentele meciului, pe toate segmentele de public analizate, potrivit datelor furnizate de Kantar Media Audiences. Astfel, în intervalul orar 21:06 – 23:50, pe segmentul publicului comercial (18-49 de ani, mediu urban), PRO TV a înregistrat un rating mediu de 17 puncte şi o cotă de piaţă de 40,9%, de peste trei ori mai mari decât următoarea clasată, Antena 1. În minutul de aur 23:49, rating-ul obţinut de PRO TV s-a situat la 22,7%, iar share-ul la 59,7%, cifre de peste 13 ori mai mari decât cele înregistrate de Antena 1.

Pe segmentul publicului din mediul urban, finala Cupei României i-a adus postului PRO TV un rating mediu de 16,5 puncte şi o cotă de piaţă de 34,4%, în timp ce următorul canal din clasament a înregistrat un rating de 4,4% şi un share de 9,2%.

La nivel naţional, românii au fost ţinuţi până târziu în noapte în faţa televizoarelor de spectacolul oferit de PRO TV in intervalul 21.06 – 23.50, care a obţinut un rating de 16,7% şi un share de 35,4%, faţă de 4,6%, respectiv 9,7% înregistrate de Antena 1.

Momentul loviturilor de departajare a atras cel mai mult interesul telespectatorilor. Astfel, în intervalul orar 23:39 – 23:50, pe segmentul publicului comercial, PRO TV a atras un rating mediu de 20,8% şi o cotă de piaţă de 54,5%, de peste opt ori mai mari decât următorul canal din clasament.

Deşi Steaua a jucat în zece oameni peste 40 de minute din meci, după ce Lucian Sânmărtean a primit un cartonaş roşu în minutul 53, partida a fost una echilibrată, cu puţine ocazii de gol de ambele părţi. Egalitatea numerică a fost restabilită în minutul 97, prin eliminarea lui Denis Alibec, însă nici reprizele de prelungiri nu le-au oferit suporterilor goluri, astfel că meciul a ajuns la lovituri de departajare. Steaua a înscris de două ori, prin Keşeru şi Szukala, însă a ratat tot de două ori, prin Varela şi Pintilii, în timp ce Astra a avut un singur penalty ratat, de către Cristescu, şi a marcat prin Laban, Morais, Budescu şi Yazalde, golul portughezului aducând victoria echipei din Giurgiu.

Cel mai bun jucător al meciului a fost desemnat Silviu Lung Jr., portarul Astrei, care a contribuit decisiv la reuşita echipei sale, apărând penalty-ul executat de Fernando Varela.

Atmosfera de pe Arena Naţională a fost spectaculoasă, peste 40.000 de suporteri încurajând echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf. Roş-albaştrii au făcut spectacol pe stadion, realizând prima lor coregrafie 3D. Finalul meciului, însă, i-au făcut fericiţi pe cei aproximativ 2.000 de fani ai Astrei, dar şi pe jucătorii echipei conduse de Daniel Isăilă, care s-au declarat nerăbdători să intre în posesia primelor oferite de patronul Ioan Niculae.

Bucuresti, 24.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *