free download 78 travel guides written by experts

Luis Miguel Rocha vine la Bucuresti

Autorul portughez al bestsellerului Ultimul Papa ( “La muerte del Papa”), Luis Miguel Rocha, este invitatul Ambasadei Portugheze in Romania intre 7 si 10 octombrie. Cu aceasta ocazie, scriitorul va participa la o conferinta in data de 8 octombrie, la ora 11, la libraria Carturesti din Muzeul Taranului Roman, cu tema “Literatura si Cultura Portugheza astazi”, la care sunt asteptati atat reprezentantii mass-media, precum si publicul interesat de cultura portugheza – profesori, studenti, traducatori. Louis Miguel Rocha s-a nascut la Porto, in Portugalia, in 1976. Studiind stiinte umane, a lucrat mai apoi in departamentul de productie pentru televiziunea TVI. A petrecut mai apoi cativa ani la Londra supervizand scenarii pentru diverse case de productie britanice. In acest moment, scriitorul se dedica exclusiv scrisului si isi imparte timpul intre Porto si Londra. Primul sau roman, “Um Pais Encantando”, a fost publicat in 2005 .

Traducerea spaniola a bestsellerului, “La Muerte del Papa” , este o versiune usor modificata a originalului “O Ultimo Papa”. Pentru aceasta, autorul si echipa editoriala au lucrat impreuna pentru a face romanul sa se apropie de genul thriller. Intriga din “Ultimul Papa” se construieste pe conexiunea dintre doua date aparent fara legatura:

1978. Pe data de 29 septembrie, lumea se trezeste cu vestea socanta a mortii subite al lui Ioan Paul I, ales Papa cu doar treizeci si trei de zile inainte. Reactia oficiala a Vaticanului reteaza orice speculatie in legatura cu cauza unui incident neasteptat: Papa, spun ei, un om cu o sanatate subreda, a suferit pur si simplu un atac de cord.

2006. Sarah Monteiro, jurnalist, se intoarce acasa, la  Londra, in urma unei vacante. Acasa o asteapta un plic care contine doua documente ciudate: o lista de nume si un mesaj codat. Din acest moment, viata lui Sarah este in pericol. Se trezeste  in mijlocul unei conspiratii care implica conducatorii religiosi fara scrupule, politicieni corupti si mercenari pregatiti sa-si vanda sufletele celei mai bune licitatii.

Cartea incearca sa dezvaluie ce s-a intamplat cu adevarat in cele cateva zile de conducere a lui Ioan Paul I, planurile cui au fost brusc distruse in acea noapte si cine a beneficiat de disparitia lui. Editia spaniola a aparut impreuna cu o brosura de 30 de pagini scrisa de catre renumitul jurnalist si scriitor Juan Arias, fost corespondent pentru El Pais Italia, caruia guvernul italian i-a decernat “Premio a la Cultura.”

Volumul, deja tradus in 11 limbi, a devenit in august 2008 bestseller in SUA. “Ultimul Papa”  va fi editat in limba romana in anul 2009, de catre Tritonic Editorial Grup, completand colectia PREMIUM.

Bucuresti, 07.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *