free download 78 travel guides written by experts

Patru tinere cercetătoare pot câștiga burse în valoare de câte 42.000 lei în cadrul programului L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă”

L’Oréal România și UNESCO deschid înscrierile în cea de-a noua ediție a programului de burse private L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din știință”. Programul sprijină comunitatea științifică locală prin acordarea a patru burse pentru tinere cercetătoare din ariile Științele Vieții și Știintele Fizice. Valoarea unei burse este de 42.000 lei, iar sumele sunt menite să finanțeze activități de cercetare desfășurate pe teritoriul României.
„Prin programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” dorim să subliniem importanța femeilor pentru avansul cercetării științifice. Acestea au, uneori, o abordare total diferită și văd lucrurile din alte perspective și unghiuri. Lumea are nevoie ca ele să fie în știință!”, a declarat Gilles Antoine, Country General Manager L’Oréal România.

L'Oreal for Women in Science logo

„Sunt convins că și ediția 2018 a programului „Pentru femeile din știință” va reconfirma interesul și contribuția la susținerea, promovarea și recunoașterea rolului important și strategic al tinerelor femei în cercetarea științifică performantă”, a declarat Ani Matei, Secretar General CNR UNESCO.

Despre ediția a IX-a a programului de burse naționale L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă”:

  • Programul se desfăşoară în perioada iulie – noiembrie 2018;
  • Dosarele de candidatură se depun pe platforma (www.forwomeninscience.com/en/fellowships) începând cu 9 iulie și până la data de 7 septembrie 2018 (inclusiv);
  • Proiectele selectate vor fi anunţate în luna noiembrie a anului 2018.

Programul de burse naționale se adresează cercetătoarelor din România cu vârsta de maxim 35 de ani, care fie sunt doctorande, fie au obţinut titlul ştiinţific de doctor şi urmează un program de pregătire postuniversitară în România.

În cadrul programului, se acordă câte două burse pentru fiecare dintre domeniile Științele Vieții și Științe Fizice, pentru a finanța patru proiecte de cercetare derulate timp de câte zece luni, în cadrul unei instituții de cercetare din România.

Candidaturile sunt evaluate de un juriu format din cercetători de renume din cadrul comunității științifice locale.

Programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă” a fost lansat în România în 2010, iar în cadrul său au fost acordate până în prezent 17 burse a câte 42.000 lei fiecare, pentru cercetătoare din cele două arii ale științei.

Despre programul L’Oréal – UNESCO „Pentru femeile din ştiinţă”
Pe parcursul ultimilor 20 de ani, Fundația L’Oréal și UNESCO au sprijinit 3.200 de tinere femei de știință talentate, prin programe de burse. Bursele L’Oréal – UNESCO For Women in Science (Pentru Femeile din Știință) se acordă anual la nivel național sau regional, în ceremonii organizate în 117 țări.

275 de tinere beneficiază de programe de bursă naționale sau regionale în fiecare an. Dintre acestea, cele mai promițătoare 15 femei de știință sunt selectate în cadrul programului Internațional Rising Talents.

Anual, cinci femei de știință primesc premiul L’Oréal – UNESCO For Women in Science Award în domeniul lor de activitate. Fiecare laureată primește câte un premiu de 100.000 euro.

Pentru mai multe detalii accesați www.forwomeninscience.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *