free download 78 travel guides written by experts

Lider în digitalizare: World Economic Forum Davos a desemnat uzina BMW Group din Regensburg “Reperul celei de-a patra Revoluţii Industriale”

● Uzina din Regensburg a devenit membru al Reţelei de “Repere” a WEF, reprezentând sistemul de producţie al BMW Group ● WEF apreciază în special conexiunea rapidă şi simplificată a noilor aplicaţii digitale oferite de platforma Intranet-of-Things ●

Bucureşti/München/Regensburg. Forumul Economic Mondial (WEF) a desemnat, astăzi, uzina BMW Group din Regensburg ca “Reper al celei de-a patra Revoluţii Industriale”, recunoscându-i rolul de pionier în digitalizarea producţiei industriale. Onoarea a fost acordată după un proces de selecţie profund în care WEF a examinat aproximativ 1.000 de centre de producţie din diferite sectoare industriale. Şapte uzine au intrat astăzi în cercul “Uzinelor Viitorului”.

Sistemul de producţie al BMW Group este strâns bazat pe strategia NUMBER ONE > NEXT. Numeroasele soluţii tehnologice avansate în special de transformarea digitală au fost integrate în producţie cu un efect pozitiv. Conform WEF, în special prin utilizarea platformei Internet-of-Thing personalizată a BMW Group, uzina din Regensburg a redus timpul de implementare al tuturor aplicaţiilor noi cu 80%, ceea ce a dus la o scădere semnificativă a costurilor de logistică.

BMW Group logo

Manfred Erlacher, directorul uzinei BMW Group din Regensburg: “Creativitatea şi experienţa angajaţilor noştri sunt vectorii principali ai inovaţiilor eficiente şi, în consecinţă, ai sistemului nostru de producţie. Odată ce o soluţie inteligentă este implementată cu succes, curând se extinde la alte domenii de producţie şi alte locaţii BMW Group”.

Datorită acestor soluţii, complexitatea în creştere a producţiei face să fie uşor de gestionat: sistemele de producţie de înaltă performanţă permit celor 30 de fabrici de producţie şi asamblare ale BMW Group din 14 ţări să livreze o producţie zilnică globală de aproximativ 10.000 de automobile. Acestea cuprind mai mult de 40 de variante de modele BMW, MINI şi Rolls-Royce, multe dintre ele configurate individual. Decizia WEF de a include uzina din Regensburg în comunitatea sa de “Repere ale celei de-a patra Revoluţii Industriale” oferă confirmarea succesului multor soluţii digitale din sistemul de producţie al companiei şi faptul că BMW Group este pe direcţia potrivită în dezvoltarea sistemelor de producţie ale viitorului.

Integrarea rapidă a noilor aplicaţii digitale în IT-ul de producţie este susţinută, în primul rând, de platforma Intranet-of-Things a BMW Group. Aceasta oferă angajaţilor o gamă largă de instrumente şi accesorii digitale pe care le pot combina pentru a-şi crea propriile soluţii plug-and-play. Este o abordare care pune oamenii în centrul creării de valoare şi le oferă o posibilitate şi mai mare de a-şi modela propriile posturi de lucru.

Dr. Christian Patron, director de inovaţie, digitalizare şi analiză de date: “Recunoaşterea uzinei din Regensburg ca un «Reper» ne motivează să continuăm calea aleasă. Soluţiile digitale eficiente şi deciziile structurale ne oferă o orientare strategică clară şi, împreună cu platforma BMW IoT, sunt factori-cheie în succesul nostru. Capacitatea angajaţilor noştri de a modela evoluţiile şi de a integra noi soluţii în producţie este fundamentală pentru ceea ce facem”.

Digitalizarea sistemului de producţie al BMW Group se desfăşoară în mare parte în domeniul sistemelor inovatoare de automatizare şi asistenţă, al producţiei aditive, al analizei inteligente a datelor şi al logisticii inteligente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *