free download 78 travel guides written by experts

Lavazza îți dă întâlnire la cafea în Paris

Bucură-te de frumusețile Parisului și ale turneului de tenis Roland Garros în timp ce savurezi cafeaua perfectă pentru orice moment al zilei

În perioada 29 mai – 11 iunie, Lavazza, excelența în tenis și Parisul își dau întâlnire în același univers. Aceste 3 lumi au mai multe elemente în comun, printre care istoria, tradiția, autenticitatea, talentul și, mai ales, PASIUNEA. Și cum Lavazza s-a identificat mereu cu valori care pun în centrul atenției pasiunea, parteneriatul exclusiv cu cele 4 turnee de Grand Slam, printre care și Roland Garros, a fost cumva o decizie firească a companiei. Astfel, 2017 este al treilea an consecutiv în care Lavazza este partenerul oficial și exclusiv al Roland Garros.

Lavazza urmează să încânte încă o dată simțurile tuturor iubitorilor de cafea și tenis care vor veni pe stadionul Porte d’Auteuil pentru turneul Roland Garros. Încă din 2015, Lavazza, cea mai cunoscută marcă de cafea din Italia și al șaselea cel mai mare producător de cafea din lume, și-a luat angajamentul de a aduce aromele intense și gustul excelent pe terenurile celor mai importante evenimente de tenis.

coffeetail50lavazza-cocktail
Chiar, știai că la Grand Slam-ul de anul acesta se vor servi în jur de 400.000 de cești de cafea în cele 2 săptămâni ale evenimentului?

Pentru fanii tenisului, e o adevărată bucurie să-și vadă jucătorii preferați servind ași la viteze record, reușind să preia un smash sau un voleu dificil, ridicând mult intensitatea jocului atunci când ajung la tiebreak sau când un meci se prelungește mai mult, totul pentru a ridica trofeul mult dorit deasupra capului. Tenisul e dinamic, exploziv, se întâmplă totul la viteze mari, fiind un sport care e și spectacol în același timp. Terenul e cel care captează toată atenția fanilor și la care se conectează nu doar cu mintea, ci și cu sufletul. Tenisul e un sport inteligent, cu multe elemente de originalitate, intuiție, ambiție și concentrare.

Și pentru că și fanii trebuie să fie la înălțimea jocului urmărit și să poată susține emoțiile meciurilor, o ceașcă de cafea Lavazza e partenerul ideal în această relație, oferind spectatorilor gustul și aromele care să facă experiența urmării unui meci excelent și mai intensă.

#RG17- @RolandGarros

Și acum te invităm să descoperim împreună cel mai bun tip de cafea Lavazza pe care poți să-l savurezi în anumite momente ale zilei, în Paris, la Roland Garros sau cu gândul la o escapadă pariziană.

LA 10:00, LA MIC-DEJUN. Dacă nu ai dormit foarte bine și ai restanțe la odihnă sau dacă treci printr-o perioadă stresantă, sigur și tu aștepți cu nerăbdare prima ceașcă de cafea fierbinte care să-ți ofere tihnă și confort în primele ore ale zilei. Și dacă tot vorbim de Paris, cea mai bună cafea poți s-o savurezi pe terasa din fața terenului Philippe Chatrier, cel mai important teren al turneului Roland Garros. Aici îți poți face dimineața mai frumoasă savurând o cafea cu lapte alături de un croasant sau un French toast (pâine prăjită cu mult, mult gem). Café au lait în stil franțuzesc înseamnă o jumătate de cană de cafea neagră și tare, la filtru sau un dublu espresso, și jumătate de cană de lapte, de cele mai multe ori făcut spumă.

Și dacă tot vorbim despre cea mai bună café au lait, pentru aceasta poți folosi Lavazza Filtro Italiano. Datorită experienței îndelungate în arta prăjirii și a combinării cafelei, Lavazza a reușit să creeze pachetul perfect în care a îmbinat gustul cafelei italiene autentice și modul tradițional de preparare la filtru. Această combinare se regăsește în cele 2 tipuri de cafea Lavazza Filtro Italiano: Delicato și Tradizionale.

Lavazza Filtro Italiano Delicato are toate caracteristicile cafelei originare din America de Sud: boabele de cafea Arabica din Brazilia oferă corpolență și dulceață gustului, în timp ce boabele atent alese de cafea Robusta îi dau acesteia o notă finală de ciocolată. Procesul mediu și delicat de prăjire permite prepararea lentă a cafelei la filtru și accentuează aroma fină și delicioasă de cereale și cacao.

Lavazza Filtro Italiano Tradizionale este un amestec premium de boabe de cafea Arabica și Robusta atent selecționate, preparate cu meșteșug de către expertii Lavazza pentru a asigura o intensitate medie, cu note persistente de fructe uscate și cacao. Amestecul de cafea a fost prăjit lent pentru a permite prepararea la filtru, accentuând, în același timp, aroma distinctă a cafelei. Lavazza Filtro Italiano Tradizionale este o marcă înregistrată certificată 100% de către Rainforest Alliance și provenită 100% din recolte sustenabile.

La 13:00, la prânz. La această oră din zi, cei mai mulți preferă o cafea puternic prăjită, cu o aromă dulceag-amăruie și o spumă densă sau cu frișcă deasupra. Lavazza Crema e Gusto este alegerea perfectă datorită unei arome intense și bine echilibrate, o savoare corpolentă cu un parfum înmiresmat, dar și cu un gust reminiscent bogat cu note de ciocolată.

O altă variantă pentru cafeaua perfectă de la prânz ar fi și il Perfetto Espresso. Un espresso cremos cu o aromă inconfundabilă și cu un parfum care te trimite cu gândul la micile cafenele din Italia, acesta este un vis care poate deveni realitate și în propria casă; tot ce îți trebuie este un pachet de cafea de top special creată pentru espresso și un espressor.

La 18:00, după muncă. Qualità Oro Lavazza e cafeaua ideală după masă datorită aromei sale intense și gustului reminiscent de durată. Qualità Oro este o selecție de cafele extraordinar de dulci, 100% Arabica. Un amestec aromat, intens, pentru adevăraţii cunoscători. Povestea Lavazza Qualità Oro a început în 1956, în fabrica de prăjit cafea Lavazza de la Torino. Luigi Lavazza a avut o idee menită să schimbe istoria cafelei italiene: cea de a selecționa și a uni cele mai alese tipuri de cafea Arabica din Brazilia, Honduras, Panama, Mexic, Columbia și Peru și de a le combina într-un amestec inovator 100% Arabica. Nimeni nu mai făcuse până atunci acest lucru. Astfel a luat ființă elegantul amestec Lavazza Qualità Oro.

La 21:00, după cină. După cină, coniacul poate fi servit alături de o cafea neagră, dar dacă vrei o băutură cu adevărat potrivită pentru orice motiv de sărbătoare, atunci trebuie să încerci Coffeetail No. 50, un cocktail sofisticat sub semnătura Lavazza creat în laboratoarele Centrului de Training. Numele acestui cocktail provine de la prestigioasa ceremonie de decernare a premiilor “50 cele mai bune restaurante din lume”. La baza Coffeetail No. 50 stă cafeaua infuzată la rece, o nouă tendință în prepararea cafelei, cunoscută mai ales în Marea Britanie și obținută prin înmuierea cafelei în apă rece timp de 12 ore. La cafeaua infuzată la rece se adaugă apoi Havana Club și coajă de lămâie, rezultând o băutură moderat alcoolică, care aduce un omagiu clasicei Cuba Libre, în care cafeaua infuzată la rece ia locul colei.

Aroma cafelei, combinată cu un pic de rom, face ca acest nou cocktail să devină o experiență a gustului proaspăt, cu o aromă originală. Micul borcan de sticlă în care este servită îi conferă aspectul elegant al unei băuturi de seară, respectâd cumva și tendința de ultimă oră a „băuturii servite în borcan”. Coffeetail No. 50 a rezultat din dorința de a da o nouă formă cafelei și de a crea combinații mereu originale și de ultimă oră, care fac din fiecare sorbitură o surpriză.

Pentru prepararea acestui cocktail recomandăm Lavazza Qualità Oro, un amestec aromat și intens care să amplifice și mai mult gustul inedit al băuturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *