free download 78 travel guides written by experts

Lansarea la apa a lui “Volpone” la Teatrul Mic

Teatrul Mic vă invită sâmbătă, 14 decembrie, ora 19:00, la premiera spectacolului Volpone după Ben Jonson, în regia lui Vlad Cristache. Textul scris acum mai bine de 400 de ani este mai actual ca niciodată. La adăpostul satirei, Ben Jonson a ales fabula pentru a caracteriza, încă de la botez, personajele sale simbol. Astăzi, când libertatea artistică merge mână în mână cu pandantul ei în societate, măştile cad, însă “băieţii răi” rămân la fel de fioroşi.

“Bani! Bani! Bani!” – Deviza bogaţilor care se visează, încă, şi mai bogaţi. “Avere! Avere! Avere!” – Visul treaz al îmbogăţiţilor de ieri, de azi, dintotdeauna. Realitatea canaliilor este mereu aceeaşi: scopul scuză mijloacele, atâta vreme cât aurul umple buzunarul şi teancurile de bancnote cresc.

Povestea lui Volpone (Gheorghe Visu), cel mai şiret şarlatan din Piaţa San Marco, este cea a oricăruia dintre farsorii de mare calibru: minciuna bine deghizată în jocul abil de-a bolnavul inocent. Mosca (Cristian Iacob), parazitul talentat şi meşter în basme frumoase pentru oameni mari, creduli şi avari, întinde plasa, iar prada nu se lasă aşteptată. Corbaccio (Mihai Dinvale), bătrânul abulic visând la o a doua tinereţe, Voltore (Marius Stănescu), avocatul pe cât de abil, pe atât de ticălos şi Corvino (Tache Florescu), soţul gelos care schimbă oricând cinstea pe avere. În toată această goană a moştenitorilor de ocazie e loc şi pentru victime inocente: Celia (Irina Rădulescu) – soţia fidelă şi sinceră şi tânărul Bonario (Radu Iacoban/ Silviu Debu), omul de bine, care crede în adevăr şi dreptate.

În mijlocul Veneţiei, undeva pe Canale Grande, Vladimir Turturică a imaginat o lume care pluteşte pe apă, în acordurile muzicii live, pe ritmul dat de tobele lui Lucian Maxim. Iţele acestui scenariu se încurcă într-o comedie plină de fantezie, energie şi surprize.

Vă aşteptăm alături de noi, sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19:00, pentru o seară în care farsele se ţin lanţ, la un spectacol vesel despre lumea tristă a cursei pentru banul care face şi desface totul.

VOLPONE
după Ben Jonson
Traducerea şi adaptarea: Vlad Cristache
Cu: Gheorghe Visu (Volpone), Cristian Iacob (Mosca), Mihai Dinvale (Corbaccio), Marius Stănescu (Voltore), Tache Florescu (Corvino), Radu Iacoban/ Silviu Debu (Bonario), Irina Rădulescu (Celia), Viorel Cojanu (Androgyno), Gigi Iordache (Nano), Lucian Maxim (Castrone)
Regia: Vlad Cristache
Scenografia: Vladimir Turturică
Mişcare scenică: Arcadie Rusu
Muzica: Lucian Maxim
Light design: Iulian Bălţătescu
Durata: 2h 20min (cu pauză)

Bucuresti, 04.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *