free download 78 travel guides written by experts

La libraria Avant-Garde petrecem impreuna “Noaptea alba a strazii Lapusneanu“

Sambata, 30 iunie, Libraria Avant-Garde va invita la “Noaptea alba a strazii Lapusneanu“, eveniment ajuns la a IV-a editie. Fiind o strada de traditie, unde se intilneau si se plimbau scriitorii si artistii, libraria va fi deschisa pana tarziu si va avea un program special.

Incepand cu ora 20.30, va asteptam la un moment poetic, alaturi de actorul Dumitru Nastrusnicu, care va recita din Emil Brumaru, Gellu Naum, Marin Sorescu.

Dumitru Nastrusnicu este angajat al Teatrul National «Vasile Alecsandri« din Iasi si a avut roluri importante in piese ale regizorilor Radu Afrim (Dawn-Way – Oameni slabi de inger. Ghid de folosire, Visul unei nopţi de vara), Silviu Purcarete (Uriasii muntilor de Luigi Pirandello), Ion Sapdaru (Inimă de caine dupa Mihail Bulgakov), Mihai Manutiu (Aici, la portile beznei – dupa Hecuba si alte tragedii de Euripide).

De la ora 21.00, va invitam sa vedeti/revedeti alaturi de noi filmul Calauza in regia lui Andrei Tarkovsky.

Calauza este o adaptare a unui roman stiintifico-fantastic, Picnic la margine de drum, al fratilor Strugatki, si foloseste procedeele specifice genului – din nou un fenomen misterios, poate de origine extraterestra, care ar materializa dorintele cele mai intime ale exploratorilor sai pacatosi – pentru a pune intrebari fundamentale despre umanitate, memorie, dorinta si disperare.

Va asteptam sa petrecem astfel, pana tarziu in noapte.

Bucuresti, 29.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *