metalshow

La 12 ani – Record Mondial in andinismul de altitudine

Marti, 8 decembrie ora locala 12:40, alpinista Dor Geta Popescu a atins varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado de 6893 de metri altitudine.

Masivul, aflat in Anzii Cordilieri, in desertul Atacama la granita intre Chile si Argentina, este, simultan cel mai inalt vulcan din America de Sud si cel mai inalt vulcan al Circuitului 7 Volcanoes format din cel mai inalti vulcani de pe fiecare continent.

Aceasta performanta deosebita realizata de sportiva Federatiei Romane de Alpinism si Escalada la varsta de 12 ani si cinci luni face ca Dor Geta Popescu sa devina cea mai tanara alpinista din lume care a escaladat Ojos del Salado stabilind astfel un nou Record Mondial de varsta pentru acest varf.

Dor Geta Popescu si-a indeplinit, in acest fel, obiectivele sportive ale anului 2015 ca membra a sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine, an in care a mai stabilit un Record European de varsta pe Elbrus si unul national pe Kilimanjaro.

„Da, am reusit! Sunt fericita ca am reusit in conditiile dificile de altitudine, vant, temperatura si ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lunga si dificila expeditie a mea de pana acum si reusita ma motiveaza, ma face sa am simt speciala si sa ma pregatesc pentru noi ascensiuni de record.”

Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuiyul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani.

Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordonate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada.

Marti 15 decembrie a.c., la ora 20,05, cu Tarom – Flight RO 0392 de la Londra, detinatoarea Recordului Mondial de varsta pe cel mai inalt vulcan al lumii, Dor Geta Popescu, va reveni in tara.

Bucuresti, 11.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *