free download 78 travel guides written by experts

KLM si WWF Olanda continua cooperarea pentru pentru o aviatie sustenabila

KLM Royal Dutch Airlines şi World Wide Fund for Nature din Olanda (Wereld Natuur Fonds – WWF Netherlands) vor continua cooperarea pentru crearea unei industrii aviatice mai sustenabile. Cele doua entităţi şi-au exprimat dorinţa de a dezvolta în decurs de patru ani o piaţă internaţională de desfacere pentru biokerosen. KLM va furniza un impuls suplimentar prin încercarea de a opera întreaga sa flotă folosind în medie 1% biocombustibil până în 2015. KLM şi WWF Olanda au pus bazele acestui parteneriat prin semnarea unui contract oficial de cooperare în acest scop. KLM şi WWF Olanda au o colaborare apropiată încă din 2007.

Biocombustibili sustenabili

Utilizarea biokerosenului este necesară pentru transformarea aviaţiei într-o industrie sustenabilă. Eficienţa în ceea ce priveşte consumul de carburant la nivel de industrie va contribui la rândul său enorm în acest sens. KLM s-a implicat în dezvoltarea biocombustibilului încă din 2007. În acest scop, KLM a colaborat cu North Sea Group şi Spring Associates pentru a punele bazele SkyNRG în 2009. Aceste instituţii colaborează în mod activ pentru a pune bazele unei producţii sustenabile de biocombustibil pentru aviaţie. Există o mare deschidere privind materiile prime utilizate pentru obţinerea acestor combustibili alternativi, cu condiţia ca acestea să fie în linie cu criteriile de sustenabilitate, precum reducerea substanţială a emisiilor de CO2 şi reducerea impactului negativ asupra biodiversităţii şi resurselor de hrană. Pentru a se asigura că în viitor vor fi luate deciziile potrivite, SkyNRG beneficiază de consiliere din partea unui consiliu ce include reprezentanţi ai WWF Olanda, Solidaridad şi ai Institutului Copernicus al Universităţii din Utrecht.

Abordarea privind CO2

Contractul reînnoit dintre KLM şi WWF Olanda include acorduri concrete, comensurabile, în ceea ce priveşte emisiile de CO2 pe termen scurt. Pe parcursul următorilor 4 ani, KLM va investi în măsuri pentru întărirea poziţiei sale de lider în eficienţa consumului de carburant şi reducerea emisiilor de CO2. Până în anul 2010, KLM doreşte să reducă cu 20% emisiile de CO2 pe fiecare tonă la km parcurs, în comparaţie cu nivelul din 2009.

“Timp de şapte ani consecutivi, KLM a fost liderul în industrie în privinţa indexului Dow Jones pentru Sustenabilitate” a declarat Camiel Eurlings, Managing Director KLM. “Ne implicăm cu toţii pentru a atinge acest scop. KLM a iniţiat numeroase iniţiative în zone diverse, de la dezvoltarea de vopseluri speciale pentru aeronave pentru reducerea frecării cu aerul, carucioare şi veselă folosite la bord construite din metale uşoare, la un program de reducere a consumului de carburant şi tehnologie de curăţare a motoarelor. In ciuda incertitudinilor economice, KLM continuă să investească în transformarea industriei aviatice în una sustenabilă. KLM a deschis drumul cu ani în urmă pentru reducerea emisiilor de CO2 din aviaţie şi stimularea inovaţiei din domeniul biocombustibililor. Acordăm o importanţă imensă cooperării cu WWF Olanda în acest sens”.

“Nu ne putem permite să continuăm consumul de combustibili fosili dacă dorim ca generaţiile viitoare să poată să mai existe pe planetă”, a declarat Johan van de Gronden. “Emisiile degajate de combustibili precum cărbune, petrol şi gaze sunt printre cele mai importante cauze ce generează schimbările climatice, ameninţând astfel mediul înconjurător şi omenirea. Singura modalitate de a împiedica supraîncălzirea planetei este de a genera în întregime energie din surse sustenabile. Este posibil să facem acest lucru până în anul 2050. KLM împărtăşeşte această viziune şi îşi asumă responsabilitatea pentru acţiunile întreprinse.”

Bucuresti, 31.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *