free download 78 travel guides written by experts

Karousel merge la TIFF cu expozitia “Cuba continua”

semnata de Cosmin Bumbut si sustinuta de Havana Club

Galeria Karousel, in parteneriat cu Havana Club, va fi prezenta la TIFF, Festivalul International de Film Transilvania, in perioada 29 mai- 7 iunie, cu expozitia personala a fotografului Cosmin Bumbut, intitulata „Cuba continua”.

Iubitorii de fotografie de arta sunt asteptati la Muzeul National de Arta din Cluj- Napoca, pentru a descoperi Cuba, intr-o poveste asa cum nu a mai fost spusa inca, profund personala si deloc comoda, apartinand unuia dintre cei mai apreciati fotografi romani contemporani. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 30 mai la orele 13.00.

Violeta Sarbu, fondator Karousel: „Cuba continua este prima expozitie de autor pe care Karousel o propune publicului. Este, de asemenea, prima oara, cand relocam o intreaga expozitieexpozitie in afara galeriei si, nu intamplator, tocmai in spatiul generos al TIFF, pentru  intalnirea cu un public al artelor  vizuale.  Ne dorim sa fie o colaborare frumoasa si sa revenim la TIFF cu noi proiecte in editiile viitoare.”

„Cuba continua” reprezinta finalizarea unui proiect pe care Cosmin Bumbut l-a derulat pe parcursul a  doua calatorii facute in 2008 si 2009 in Cuba, in locuri ca Manzanillo, Bayamo, La Habana, Cienfuegos, Vinales, Santiago de Cuba, Santa Clara, Republica de Chile.

„Cuba continua” este un demers artistic asumat, care a ocolit simbolismul turistic al Cubei si care a ales deliberat sa vada dincolo de invelisuri si fatade. O expozitie pentru cei care accepta ca nu senzationalul lipseste din viata noastra, ci emotia si lucurile firesti.

Expozitia cuprinde peste 40 de fotografii in editii limitate de 30 de exemplare, fie expuse pe simeza, fie disponibile in portofoliul galeriei.
Curatorul expozitiei „Cuba continua” este Corina Ilea, curator si critic de arta, in prezent doctorand la Concordia University, Montreal, unde preda si cursuri de istoria fotografiei.

Incepand cu 8 iunie, „Cuba continua” va reveni la Bucuresti, pana la finalul lunii.

Bucuresti, 28.05.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *