free download 78 travel guides written by experts

Jonathan Burrows si Benoit Lachambre/ Cullberg Ballet inchid eXplore dance festival #6

Dupa cele doua spectacole prezentate aseara de coregraful Jonathan Burrows si compozitorul Matteo Fargion – „Cheap lecture” and „The Cow Piece”, eXplore dance festival #6 se incheie astazi cu o serie de evenimente importante in peisajul dansului contemporan din Europa.

Astazi (duminica, 16 octombrie 2011), de la ora 12:00 va avea loc la Muzeul National de Arta Contemporana o Masa Rotunda cu privire la noi propuneri si solutii de cooperare in domeniul artelor contemporane in Estul si Centrul Europei.

De la ora 16:00, Bianca Floarea, coordonator al Punctului de Contact Cultural al Romaniei va sustine o prezentare a Programul Cultura 2007-2013: oportunitati de finantare pentru festivaluri culturale europene.

Jonathan Burrows isi va prezenta in cadrul eXplore dance festival #6 cartea sa, “A Choreographer’s Handbook”, London/ New York: Routledge 2010.

Evenimentul este programat sa inceapa la orele 18:00 si va fi urmat de o discutie cu publicul.

Jonathan Burrows este profesor invitat la P.A.R.T.S (Bruxelles), Royal Halloway, Universitatea din Londra, Universitatea din Hamburg și Free University Berlin. Spectacolul sau, “Both Sitting Duet” (prezentat in editia 2009 a eXplore dance festival), creat impreuna cu Matteo Fargion, a primit in 2004 New York Bessie Award.

Pentru a afla cum lucreaza realmente Jonathan Burrows, trebuie sa citim printre randurile cartii sale, „A Choreographer’s Handbook”. Autorul foloseste material care se pune usor la dispozitie, prefera sa isi dezvolte compozitia intr-un mod linear, preia principii ale compozitorilor contemporani, dar ii place in egala masura si muzica reggae. Oricine se intreaba de unde vine umorul sau sec poate sa arunce o privire spre The Great Flydini de Steve Martin. Totusi, importanta cartii „A Choreographer’s Handbook” isi are originea in alta parte: in nepretuita importanta a faptului ca un coregraf celebru ca Jonathan Burrows este interesat sa se destainuie, ca doreste sa impartaseasca viziunile sale despre activitatea practica si ca in acest scop dezvolta un discurs construit dintr-o perspectiva launtrica. (Jeroen Peeters, Corpus, 4th November, 2010)

La ora 20:00 este programat ultimul spectacol din cadrul eXplore dance festival #6 – JJ’s voices, realizat de Benoit Lachambre (Canada) / Cullberg Ballet (Suedia)

„JJ’s voices” a fost creat special pentru Cullberg Ballet de catre Benoit Lachambre in 2009. Piesa este inspirata de vocea lui Janis Joplin, iar dansatorii filtreaza muzica sa prin corpurile lor.

„A intalni publicul pe o scena mica, intima, este un fapt nou pentru talentatii dansatori de la Cullberg. Cu deschidere si spirit ludic, piesa aduce atingerea inovatoare a unui nou traseu de posibilitati.” (Expressen)

Benoît Lachambre (Montréal) este coregraf, dansator, profesor si director artistic al propriei companii, Par B.L.eux. In creatiile sale, Benoit exploreaza dinamica perceptiei si comunicarii. Lucreaza cu coregrafi importanti precum Lynda Gaudreau, Felix Ruckert, Catherine Contour, Boris Charmatz, Sasha Waltz, Isabelle Schad, precum si cu artistul vizual Laurent Goldring. Benoit Lachambre a primit Jacqueline Lemieux Award din partea Canada Council in 1999 si doua premii Dora Mavor Moores pentru cea mai buna interpretare si cea mai buna coregrafie in 2001.

eXplore dance festival este unul din cele 16 festivaluri internationale selectate pentru co-finantare europeana multi-anuala in anul 2011, in urma unei selectii de proiecte la care au participat 674 de festivaluri internationale de dans, teatru si muzica din Europa.

Producator: Asociatia 4CULTURE

Cu sprijinul: Programul Cultura al Uniunii Europene, Ministerul Culturii si Patrimoniului National, AFCN – Administratia Fondului Cultural National, ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului Bucuresti, ADIBI – Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara Bucuresti-Ilfov, Primaria Sectorului 1, Goethe Institut, Ambasada Regatului Tarilor de Jos, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez.

Parteneri: Muzeul National de Arta Contemporana, UNATC, Muzeul National al Taranului Roman.

Parteneri media: Radio Guerrilla, 24FUN, Adevarul, Catavencii, Dilema Veche, Observator Cultural, VICE, Elevate Media, Cocor Media Channel, ZOOM.

Parteneri media on-line: Realitatea.net, B365.ro, Pandora’s, VoxPublica.ro, Port.ro, Metropotam.ro, Feeder.ro, Liternet.ro, Hipmag.ro, Modernism.ro, ArtBoom.ro, VeiozaArte.ro, ArtActMagazine.ro, Alternativ.ro, ArtClue.ro.

Acest proiect este finantat cu sprijinul Comisiei Europene. Aceasta publicatie (comunicare) reflecta numai punctul de vedere al autorului iar Comisia nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informatiilor pe care le contine.

Bucuresti, 16.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *