free download 78 travel guides written by experts

Intro lanseaza primul brand de mobilier design 100% romanesc

Colecția integrală Ubikubi va fi disponibilă din noiembrie

La început de noiembrie, Intro lansează, pe piața locală, colecția integrală a brandului 100% românesc Ubikubi. Aceasta va fi disponibilă atât în showroomul Intro, situat pe strada Roma, 43 bis, și va putea fi achiziționată și din magazinul online.

”Încă de la începuturile Intro, ne-am propus să sprijinim inițiativele locale din zona designului de produs și suntem mândri că putem pune la dispoziția clienților noștri, astăzi, creații 100% românești ce se aliniază standardelor unor branduri internaționale reputate”, declară Mihai Gurei, managing director Intro.

Ubikubi este compania inițiată, în 2014, de Dragoș Motica, o semnătură recognoscibilă în zona designului de obiect, și Robert Savu, owner Ekero – o companie românească specializată în prelucrarea materialelor speciale folosite în aplicațiile din arhitectură, design și amenajări interioare. Proiectul are la bază o viziune integratoare: designul, producţia şi comercializarea de obiecte accesibile, obţinute prin soluţii constructive simple şi sustenabile, care să respecte estetica naturală a materialelor folosite. Dincolo de experienţa celor doi fondatori, Ubikubi beneficiază de avantajul tehnologic in-house, care face posibilă dezvoltarea şi testarea prototipurilor de obiect în proximitatea spaţiului de creaţie şi ajustarea eficientă a proceselor de lucru.

Brandul s-a articulat rapid pe piaţa locală şi externă odată cu lansarea lămpii ajustabile „/”, o piesă pentru care Dragoș Motica a fost recompensat cu Golden A’ Design Award, și a colecției de banchete și scaune Marco. Recent, Ubikubi a prezentat, în cadrul Romanian Design Week 2015, o nouă serie de obiecte, de data aceasta rezultate în urma unor colaborări: Ruxi Sacaliş și 201 Studio sunt semnăturile care s-au alăturat echipei de creaţie. De fapt, promovarea designerilor români pe plan internațional a fost, încă de la început, una dintre misiunile Ubikubi:

produsele lor s-au bucurat deja de succes cu ocazia campanillor lansate de platforma internațională online Monoqi, iar câteva dintre creațiile promovate de ei decorează spații de birouri și cafenele din întreaga lume.

Colecția Ubikubi va fi inaugurată la Intro miercuri, 4 noiembrie, în cadrul unui Cocktail ce va avea loc de la ora 19.00, în prezența inițiatorilor companiei și a designerilor colaboratori. Publicul va avea ocazia să testeze și să achiziționeze toate piesele din catalogul Ubikubi. De asemenea, vor fi prezentate în premieră o serie de prototipuri ale unor piese ce urmează să fie lansate de studio în viitorul apropiat.

Mai mult decat un showroom de design contemporan, Intro este un concept, un spațiu inspirațional și nonconformist, ce oferă o selecție de piese de mobilier semnate de cei mai reputați designeri din lume, legende precum Charles și Ray Eames, George Nelson, sau staruri ale momentului, ca Matthew Hilton, Jasper Morrison, Marcel Wanders sau Ronan și Erwan Bouroullec. Situat pe strada Roma din zona Dorobanți, într-o casă veche cu sobe de teracotă, Intro este locul unde paginile de revistă cu ultimele tendințe în designul de mobilier prind viață.

În urma evenimentelor petrecute vineri noapte în București şi în semn de respect față de cei implicați, anunțăm că evenimentul nostru de miercuri, 4 noiembrie, Lansare Ubikubi@Intro, se amână pe o dată pe care o vom anunța ulterior.

Bucuresti, 02.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *