free download 78 travel guides written by experts

Intrebari si raspunsuri despre inchirierea unei masini in Bucuresti

Capitala Romaniei este cel mai complex oras al tarii, oferind servicii extrem de variate pentru localnici si turisti. Unul dintre serviciile din ce in ce mai apreciate este cel de inchirieri masini Bucuresti, iar motivele sunt evidente:

  • Costurile pentru inchiriere sunt din ce in ce mai mici;
  • Un numar din ce in ce mai mare de oameni prefera sa plateasca o chirie decat sa achizitioneze un produs;
  • Inchirierea unei masini ajuta traficul, micsorand numarul de masini aflate in oras intr-un anumit moment.

Desi exista masini de inchiriat in Bucuresti de multa vreme, nevoia unui astfel de serviciu a inceput sa fie mai bine conturata doar recent, asadar, multi oameni au intrebari legate de ce trebuie sa faca la inchiriere.

Expertii de la www.expert-inchirieriauto.ro au facut o lista cu intrebari si raspunsuri despre inchirierile auto in Bucuresti.

inchiriere auto bucuresti

Care sunt conditiile de inchiriere?

Pentru a putea inchiria o masina, beneficiarul trebuie sa aiba minim 21 de ani si cel putin 12 luni de cand are permis de conducere. Pentru cei intre 21 si 25 de ani se poate aplica o taxa in plus, deoarece riscurile sunt ceva mai mari. Evident, permisul trebuie sa coincida cu categoria automobilului inchiriat.

In momentul inchirierii, soferul trebuie sa aiba la indemana un act de identitate, un permis de conducere si un card de credit (pentru companiile de inchiriere care accepta doar plata cu cardul de credit)

Ce trebuie facut inainte de preluarea autovehiculului?

Soferii care inchiriaza un automobil trebuie sa aiba in vedere cateva lucruri importante:

  • Sa verifice modalitatea de taxare a carburantului. Exista companii de inchirieri care taxeaza destul de mult situatiile in care rezervorul este returnat gol;
  • Sa se informeze in legatura cu taxele platite pentru daune. Exista si situatii in care vehiculul este implicat in accidente si i se produc daune. Este bine sa se stie inca de la inceput care sunt riscurile asumate de beneficiar.
  • Sa se asigure ca vehiculul este in stare buna si sa se consemneze eventualele daune pe care acesta le are.
  • Cat costa serviciul de inchirieri auto Bucuresti?

Toata lumea cauta inchirieri auto Bucuresti ieftine, asadar pretul de pornire este destul de mic. In principiu, costurile pornesc chiar si de la pretul de 10 euro pe zi, crescand in functie de clasa masinii.

Daca inchirierea se face pe termen lung, preturile sunt din ce in ce mai mici.

Ce trebuie sa se faca pe durata inchirierii?

Pe toata durata contractului, soferul trebuie sa respecte legislatia din Romania sau din tara in care ajunge cu masina. In cazul parasirii granitei, pot exista taxe aplicate de compania de inchirieri, asadar este bine sa existe o informare si in acest sens.

Vehiculul trebuie sa fie utilizat doar in scopul deplasarii si nu trebuie sa fie sub-inchiriat sau distrus. De asemenea, trebuie sa se conduca cu prudenta.

Alegerea companiei de inchirieri este cea mai dificila. In momentul in care se cauta o astfel de solutie este bine sa se gaseasca o companie cat mai transparenta cu informatiile, care raspunde la orice tip de solicitare in perioada inchirierii si care asigura flexibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *