Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Inscrierile pentru maratonul de productie de scurtmetraje pentru Cannes 2013, 48 Hour Film

Project BraSov 2012, continua

legendarul maraton de 48 de ore, competiția internațională de producție de film de scurtmetraj, 48 HOUR FILM PROJECT (48HFP) s-a întors la Braşov pentru a doua ediție din România. În perioada 13 – 15 iulie, echipele de participanţi vor avea la dispoziţie doar 48 de ore pentru a-şi scrie, regiza şi monta propriul scurtmetraj. Toate producțiile vor intra în competiția locală, urmând ca filmul câștigător să aibe șansa să fie vizionat la Festivalul Internaţional de Film Cannes 2013 și să câștige marele premiu 48HFP internațional, de 5000 de dolari.

Organizat anual în zeci de orașe din întreaga lume, 48HFP a devenit în cei peste 10 ani de activitate un laborator cu pedigree pentru creaţia de film independent de artă. În 2011, aproape 60.000 de participanți au realizat peste 4.000 de filme, în 96 de orașe, de pe 6 continente. Brașov este singurul oraș-membru din România, alăturându-se anul trecut, datorită inițiativei asociaţiei culturale KunSTadt, grupului de 29 de orașe europene, printre care se numără: Amsterdam, Barcelona, Berlin, Edinburgh, Geneva, Istanbul, Lisabona, Londra, Madrid, Paris, Praga, Rome, Rotterdam, Tirana, Utrecht, Vilnius și Varșovia.

48HFP încurajează realizatorii de film şi pe cei care doresc să ajungă realizatori de film să preia iniţiativa fără ezitare şi să producă filme îndrăznețe, luând astfel contact cu tot ce presupune producţia unui film. Aici poate fi urmărit un montaj video despre competiția internațională //www.48hourfilm.com/what/.

48 Hour Film Project Brașov 2011 a provocat 20 de echipe eligibile pentru competiție, cu peste 150 de participanți, de naționalități diferite și s-a întins pe o suprafață de peste 50 de locaţii de filmare. S-au realizat 18 filme, contracronometru în 48 de ore, și s-au acordat 18 premii, printre care: Cel mai bun film, Cea mai bună regie, Cel mai bun scenariu, Cel mai bun montaj, Cel mai bun sunet, Cea mai bună imagine, Cea bună actriță, Cel mai bun actor, Cea mai bună coregrafie, Cea mai bună coloană sonoră, dar și Premiul Publicului și Eroul Local. Spectatorii au urmărit filmele la proiecția de gală din Brașov și au discutat cu membrii echipelor de filmare.

Filmul „Supraexpunere” al echipei Salata de Filme a obţinut Premiul pentru Cel mai bun film, Premiul pentru Cel mai bun montaj și Premiul pentru Cea mai bună coloană sonoră. Filmul poate fi urmărit aici //youtu.be/2IUDoiYbH-g.

Se continuă înscrierile pentru 48HFP Brașov 2012. La această competiție sunt invitaţi să participe persoane care lucrează în producţia de film şi media, studiază sau au absolvit o facultate de profil sau au urmat un curs în domeniu (actorie, regie, editare, imagine, etc) şi doresc să îşi pună în aplicare ideile. Înscrierile sunt deschise şi pentru amatorii pasionaţi de lumea filmului care doresc să participe la un proiect unic în România.

Doritorii îşi pot înscrie echipa în concurs până la data de 10 iulie 2012 (termen limită prelungit), pe site-ul oficial al competiției www.48hourfilm.com/brasov. Mai multe detalii, aici //kunstadt.ro.

Juriul 48HFP Brașov 2012 este format din: Anca Grădinariu, jurnalist, scriitor şi critic de teatru; ea face parte, de la prima ediție, din echipa Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), în departamentele de programare şi de presă, iar în 2012 a fost director artistic al TIFF Sibiu. Rupert Wolfe Murray, producător de film; cel mai recent film al său „După Revoluţie” (r. Laurenţiu Calciu), (//www.youtube.com/watch?v=hV5mJuMK7BU) a fost selectat în 2010 {mosimage}la festivalurile de film documentar de la Marsilia şi Jihlava, la One World România București, Astra Film Fest Sibiu și la Festivalul Internaţional de la Edinburgh, în 2011, şi a fost nominalizat pentru Cel mai bun documentar la Premiile Gopo 2012. Andrei Dobrescu, regizor de film şi redactor la revista Film Menu; a reprezentat România la Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Clermont-Ferrand 2012 cu filmul „Lost Spring 2”.

Prin intermediul acestei competiţii, alături de premiile naționale, participanţii vor avea şansa de a intra în competiţia internaţională din Statele Unite, alături de filme din întreaga lume, pentru titlul „Best 48 Hour Film din 2012" şi să câştige marele premiu de 5000 de dolari.

Cele mai bune scurtmetraje din competiţia internaţională vor putea fi vizionate şi apreciate la Festivalul Internaţional de Film Cannes 2013. În plus, 48HFP BRAŞOV 2012 garantează originalitate, şansa de a învăţa şi aplica cu succes tehnici de producţie de film şi, mai ales, multă distracție.

Trailere 48HFP BRAŞOV 2012:
//www.youtube.com/watch?v=JvQBx4eZlZQ
//www.youtube.com/watch?v=wEI-Kd1pusY

Galerie foto 48HFP BRAŞOV 2011:
//kunstadt.ro/proiectele-noastre/48-hour-film-project/galerie-48-hour-film-project-2011/

48 HOUR FILM PROJECT BRAŞOV 2012 este organizat de asociaţia culturală KunSTadt cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

KunSTadt este o asociaţie culturală ale cărui orizonturi sunt coincidente cu disciplinele vizuale şi managementul acestora, având ca misiune stimularea creaţiei, înţelegerea, aprecierea şi delectarea artelor. Prin evenimentele culturale unice pe care le organizează, KunSTadt doreşte să ajungă la publicul de toate vârstele şi orice pregătire, să inspire continuu publicul şi artiştii să viseze şi să promoveze importanţa artei în calitatea şi în îmbogăţirea vieţii comunităţii.

Bucuresti, 28.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *